Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Dobre vijesti iz podružnice Dubrovnik: krenule prijave za povoljnu kupnju stanova za zdravstvene radnike OB Dubrovnik u Pobrežju
  19.11.2020.

Dobre vijesti iz podružnice Dubrovnik: krenule prijave za povoljnu kupnju stanova za zdravstvene radnike OB Dubrovnik u Pobrežju

Da je nedostatak medicinskih sestara jedan od poznatih i ključnih problema u zdravstvenom sustavu svima je dobro poznato, no neke sindikalne podružnice iskoristile su dobru suradnju sa lokalnom upravom na dobrobit medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

Neadekvatno stambeno zbrinjavanje koje godinama muči zaposlene u OB Dubrovnik posljedica je nedostatka medicinskog osoblja u ustanovi.

Dobra volja i angažman Podružnice Dubrovnik i sindikalnog povjerenika Ivana Večerina rezultirao je dobrom suradnjom sa ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik i Gradom Dubrovnikom koji je donirao zemljište u Pobrežju za rješavanje stambenog problema zdravstvenih radnika.

Do sada se javilo oko 60 medicinskih radnika koji bi živjeli na Pobrežju gdje je Grad Dubrovnik donirao zemljište za rješavanje njihovog stambenog problema.

Riječ je o onima koji planiraju ostati u Dubrovniku i raditi u našoj bolnici što me posebno veseli. Upravo to je svrha ovog projekta jer želimo zadržati ljude koji su mladi kadrovi naše bolnice - naveo je predsjednik sindikalne podružnice Večerin.

Također, Večerin navodi da je rješavanje stambenog pitanja je najpozitivnije i najkorisnije što se trenutno događa u Hrvatskoj vezano za zdravstvene djelatnike.

Ovo je primjer aktivnog rada i angažmana podružnica te vjerujemo da će i u budućnosti biti što više pozitivnih primjera na korist naših članova.

Za gradnju na Pobrežju dosad se javilo 60 dubrovačkih medicinskih djelatnika


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja