Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
07.05.2009.

ŠTRAJK I PROSVJED: ŠEST DO DVANAEST ZA JAVNE SLUŽBE

Danas u 10:00 sati održan  je treći sastanak  radi provođenja postupka mirenja (prvi je održan 04. 05., a drugi 06. 05.) na kojem je konstatirano da mirenje nije uspjelo i u tom smislu je potpisan i zapisnik. 

Također je održana arbitraža u smislu čl. 166. st. 5. Zakona o zdravstvenoj zaštiti danas, 07. svibnja s početkom u 10:00 sati na Županijskom sudu u Zagrebu, koja nije završena te je slijedeće ročište određeno za sutra 08. svibnja u 10:00 sati u prostorijama Vrhovnog suda republike Hrvatske. Predsjednik arbitraže je Darko Milković, sudac Županijskog suda u Zagrebu, članovi od strane Ministarstva zdravstva su: Ante-Zvonimir Golem, dr. med- državni tajnik, te Dubravka Jadro, dipl.iur. - ravnateljica uprave za pravne poslove, a članovi za Sindikate: mr. sc. Ivica Babić - predsjednik Liječničkog sindikata i Josip Večenaj, dr, med.

Sukladno članku 213. (202.a) Zakona o radu, poslali  smo obavijest o neuspjelom mirenju i dopunu najave štrajka u kojoj obavještavamo ravnatelje svih zdravstvenih ustanova čiji su osnivači RH, Županija ili Grad koje obavljaju djelatnost sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti na temelju sklopljenog ugovora s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje da se kao dan početka štrajka u navedenim ustanovama određuje 14. svibanj 2009.

U nastavku vam donosimo letak i plakat sindikata javnih službi kojima se članstvo sindikata javnih službi, ali i nečlanovi pozivaju na štrajk i prosvjed.

...letak...

...plakat...

...hrvatska radiotelevizija...