Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
13.09.2019.

Parafiran Dodatak II Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Danas je u Ministarstvu zdravstva održan sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata na kojem je ministar zdravstva Milan Kujundžić došao sa prijedlogom da izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja koje su bile parafirane u srpnju ove godine, obrazložimo predsjedniku Vlade RH, Andreju Plenkoviću te da mu istom prilikom izložimo i ostale probleme u sustavu zdravstva.

više...
novost-slika
12.09.2019.

„Akcija 5 do 12“ KB Merkur i OŽB Čakovec

Zaposlenici Kliničke bolnice Merkur i Opće županijske bolnice Čakovec danas su se uključili u mirni prosvjed „5 do 12“.

Okupljenima na mirnom prosvjedu obratile su se u Zagrebu sindikalna povjerenica Danijela Antolić te u Čakovcu Vesna Hozmec Blažić koje su navele probleme radnika u zdravstvu: nedostatak radnika, potplaćenost i neadekvatne uvjete rada, sve veći odlasci u inozemstvo.

više...
novost-slika
11.09.2019.

"Akcija 5 do 12" u OB Zadar i KBC Osijek

Akcija „5 do 12“ danas se održala u Općoj bolnici Zadar te Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Medicinske sestre, medicinski tehničari izrazili su svoje nezadovoljstvo, ali i solidarnost sa svim zdravstvenim djelatnicima koji godinama ukazuju na nepravilnosti i tešku situaciju u zdravstvu.

više...
novost-slika
10.09.2019.

Ministar ponudio parafirane izmjene i dopune Kolektivnog ugovora – novi sastanak u petak, 13. rujna 2019.

Na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravstva, ministar Kujundžić je izašao s prijedlogom izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a to je 7-postotno povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost odnosno izmjene i dopune Kolektivnog ugovora parafirane u srpnju.

više...
novost-slika
09.09.2019.

Akcija "5 do 12" u KB Sveti Duh i OŽB Vinkovci

Danas u 11:55 održani su mirni prosvjedi "5 do 12" u Kliničkoj bolnici Sveti Duh i u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Predsjednica Sindikata, ujedno i predsjednica sindikalne podružnice KB Sveti Duh Brankica Grgurić te predsjednica sindikalne podružnice OŽB Vinkovci mirnim prosvjedom pred svima okupljenima upozorile su na loš položaj zdravstvenih djelatnika i koliko je važno da Vlada prihvati zahtjeve sindikata.

više...
novost-slika
06.09.2019.

Održani mirni prosvjedi "5 do 12" KBC Zagreb, OB Pula, OB Ogulin

U Ministarstvu zdravstva u održan je sastanak pregovaračkih odbora za izmjene i dopune GKU-a.
S obzirom da predstavnici sindikata nisu dobili konkretne prijedloge i ponude Vlade nastavak pregovora dogovoren je za srijedu 11. rujna 2019.

Prije početka sastanka pregovaračkih odbora pred Ministarstvom zdravstva okupili su se zdravstveni radnici gdje su transparentima ukazali na ozbiljnost situacije u zdravstvu

više...