Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
24.02.2017.

Nastavak pregovora sindikata i Vlade u srijedu, 01. ožujka 2017.

Na današnjem sastanku predstavnika Vlade i sindikata u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nije postignuto rješenje o primjeni dosadašnjeg Temeljnog kolektivnog ugovora, kao ni o protokolu pregovaranja o novom ugovoru.

"Postigli smo dogovor da ćemo dodatne sindikalne argumente razmotriti, proučiti i analizirati do sredine idućeg tjedna i iznijeti naš konačan stav o tome na idućem sastanku u srijedu, 1. ožujka", izjavio je ministar Ćorić.

...

više...
novost-slika
22.02.2017.

Počeli pregovori sindikata javnih službi i Vlade o Temeljnom kolektivnom ugovoru za zaposlenike u javnim službama

U sjedištu Matice hrvatskih sindikata, u utorak 21. veljače 2017. pregovarački odbori Sindikata i Vlade započeli su pregovore o Temeljnom kolektivnom ugovoru za zaposlenike u javnim službama.
U ime sindikalnoga pregovaračkog tima predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je da su pregovarački odbori prošli tekst pregovaračkog protokola i dogovorili se za novi sastanak u petak, 24. veljače u 15 sati.
...

više...
novost-slika
21.02.2017.

Konferencija za medije sindikata javnih službi, 20.02.2017.

Uoči pregovora za Temeljni kolektivni ugovor s predstavnicima Vlade RH, čelnici sindikata javnih službi na konferenciji za medije održanoj 20. veljače 2017. osvrnuli su se na poziciju sindikata u pregovorima.
Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske g. Branimir Mihalinec svratio je pozornost na problem koji bi mogla izazvati uputa koju je ministar rada izdao za ustanove u kojima rade javni službenici i namještenici, a kojom se pokušava riješiti pitanje prava radnika nakon isteka produžene primjene TKU-a u ožujku 2017.
...

više...
novost-slika
17.02.2017.

Povoljnosti za članove Sindikata

Poštovani članovi,

podsjećamo Vas na povoljnosti koje možete ostvariti kao članovi sindikata udruženih u Maticu hrvatskih sindikata uz predočenje članske iskaznice ili potvrde o članstvu u Sindikatu.

U nastavku možete preuzeti novi letak na kojem su navedene i opisane pogodnosti koje također možete pratiti na web stranici Matice hrvatskih sindikata.

više...
novost-slika
15.02.2017.

Vjesnik Matice hrvatskih sindikata

Matica hrvatskih sindikata izdala je novi Vjesnik koji donosi mnogo zanimljivih i aktualnih ekonomskih, političkih i društvenih tema.
U novom Vjesniku kritički su analizirane aktualne teme i naslovi poput Pregovori o plaćama, 100 dana Vlade, Što nam donosi nova porezna reforma, Proračun za 2017.
Vjesnik Matice hrvatskih sindikata osim u tiskanom obliku možete pročitati i na slijedećem linku.

više...
novost-slika
15.02.2017.

Prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi za novi Temeljni kolektivni ugovor, 14. veljače 2017.

U utorak, 14. veljače 2017. godine u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održan je prvi sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi za novi Temeljni kolektivni ugovor.
Na sastanku se razgovaralo o samom protokolu daljnjeg pregovaranja te su se obje strane usuglasile da je potrebno definirati ključne točke pregovora kako bi se postigao konstruktivan dijalog.
Nastavak pregovora o temeljnome kolektivnom ugovoru određen je za 21. veljače 2017.

više...