Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
14.04.2017.

Sindikati javnih službi najavili pokretanje socijalnog spora s Vladom RH

Čelnici sindikata javnih službi, 13. travnja 2017. održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili otvaranje socijalnog spora radi duga prema zaposlenicima javnih službi iz 2016. te pokretanje mirenja s Vladom Republike Hrvatske.
Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec kazao je kako dodatnu težinu otvaranju socijalnog spora daje i novo saznanje da Vlada financira Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) iz državnog proračuna, umjesto iz EU fondova kako je prije bilo rečeno. Naglasio je kako SOR-om Vlada ruši cijenu rada i svojim zaposlenicima prema kojima ima dugovanje još za 2016. godinu po Sporazumu o osnovici za plaće u javnim službama.
....

više...
novost-slika
14.04.2017.

Sretan Uskrs

Poštovani članovi,

svima vama, vašim obiteljima, prijateljima, kolegama želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, uz obilje mira i obiteljskog zajedništva!

više...
novost-slika
11.04.2017.

Obilježavanje praznika rada u Slavonskom Brodu

Međunarodni praznik rada ove godine obilježiti će se u Slavonskom Brodu pod geslom „Vrijeme je za NAŠ oporavak! – Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta“ i to u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata.
Prosvjednici iz Zagreba krenuti će vlakom 01. svibnja u 08:00 koji nosi simboličnu poruku solidarnosti „Radnici –motor razvoja Hrvatske“, a „Hrvatska – vlak bez voznog reda“, a glavno okupljanje je u Slavonskom Brodu u 12:00.
S obzirom da je i naš Sindikat dio organizacije prvosvibanjskog prosvjeda pozivamo sve vas članove Sindikata da se odazovete prvosvibanjskom prosvjedu u Slavonskom Brodu prosvjedu te na taj način svojim dolaskom obilježite Međunarodni praznik rada.
...

više...
novost-slika
06.04.2017.

Svjetski dan zdravlja - 7. travnja

Svjetska zdravstvena organizacija osnovana je 7. travnja 1948. te se od tada svake godine na taj datum obilježava Svjetski dan zdravlja, čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost zdravlja te podizanja svijesti o zdravlju i zdravom načinu života.
Tema obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 2017. je depresija s glavnom porukom „Depresija: razgovarajmo“ (engl. Depression; let’s talk).
Cilj ovogodišnje javnozdravstvene kampanje „Depresija: razgovarajmo“ je osvijestiti ljude koji boluju od depresije da potraže i dobiju pomoć.
Broj ljudi s depresijom i anksioznim poremećajem u svijetu se povećava: 1990. godine je u svijetu bilo 416 milijuna oboljelih, dok je 2013. godine njihov broj porastao na 615 milijuna.

više...
novost-slika
29.03.2017.

Edukacijski seminar u Vukovaru, 24. – 26. ožujka 2017.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara organizirao je edukacijski seminar „Utjecaj sindikalnog organiziranja kroz kolektivno pregovaranje na radno pravni status medicinskih sestara/medicinskih tehničara“ za članove Tijela sindikata u Vukovaru u razdoblju od 24. do 26. ožujka 2017.

Vukovar ima veliko značenje za Hrvatsku te smo tom prilikom u memorijalnom programu našeg boravka posjetili Ratnu bolnicu Vukovar, Memorijalni centar Vukovar i Groblje branitelja na kojem smo uz molitvu položili vijence i zapalili svijeće.

više...
novost-slika
10.03.2017.

Potpisan privremeni Temeljni kolektivni ugovor, 09. ožujka 2017.

U četvrtak, 09. ožujka 2017. članovi Vlade i pregovaračkih odbora sindikata potpisali su privremeni Temeljni kolektivni ugovor za zaposlene u javnim službama na rok do 1. kolovoza, odnosno produžene primjene do 1. studenoga kojim se zadržavaju sva stečena prava zaposlenika prema dosadašnjem TKU koji istječe 12. ožujka.
Voditelj Vladinog pregovaračkog odbora i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić nakon potpisivanja izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom sa sindikatima javnih službi i potpisanim "kratkim" Temeljnim kolektivnim ugovorom s rokom važenja do 1. kolovoza ove godine, odnosno u produljenoj primjeni do 1. studenoga.

više...