Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
20.09.2018.

Obavijest za članove: Novosti vezane za kupnju stanova u gradu Zagrebu

Kupci stanova u Zagrebu, koji imaju namjeru dio stana ili cijeli stan plaćati kreditom banke koja financira stambeni projekt (RBA), trebaju doći isključivo u stambeno kreditni centar RBA, u Vukovarskoj ulici 37B u Zagrebu, tražiti šeficu poslovnice. Radno vrijeme Stambenog centra je svakim radnim danom od 08:00-19:00 i subotom od 08:00-12:00h.

više...
novost-slika
20.09.2018.

Najavljen novi termin pregovora o osnovici za plaće

Sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata javnih službi koji je bio najavljen za utorak, 18. rujna 2018. otkazan je radi neodgodivih obveza ministra Marka Pavića te je zakazan za ponedjeljak, 24. rujna 2018. godine s početkom u 14 sati.

više...
novost-slika
18.09.2018.

Sindikalne središnjice napustile sastanak s ministrom Pavićem o mirovinskoj reformi

Prema prijedlogu mirovinske reforme koji je procurio u javnost, u mirovinu će se ubuduće ići sa 67 godina, strože će se penalizirati prijevremene mirovine, a dodatak od 27 posto predviđen je samo za one koji prijeđu u prvi mirovinski stup. Sindikati su napustili sastanak nakon što je Pavić odbio pregovarati o snižavanju dobi za odlazak u mirovinu i penalizaciji za prijevremeni odlazak u mirovinu.

više...
novost-slika
14.09.2018.

Kakva je budućnost mirovinske reforme?

Sindikalne središnjice uputile su dopis ministru rada i mirovinskoga sustava Marku Paviću vezan uz mirovinsku reformu i neuključivanje socijalnih partnera u pripremu iste, te zatražile novi, hitan termin odgođenog sastanka.

više...
novost-slika
13.09.2018.

Nastavljaju se pregovori između Vlade RH i Sindikata javnih službi o visini osnovice plaće

U srijedu, 12. rujna 2018. održan je sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata javnih službi po pitanju visine osnovice za plaće u javnim službama. Za utorak, 18. rujna 2018. najavljen je novi sastanak na kojem bi predstavnici Vlade RH pred sindikate trebali izaći s konkretnim izračunima i reći koliko bi točno po njima plaće u javnim službama trebale rasti u narednom periodu.

više...
novost-slika
07.09.2018.

Portal index.hr uvrijedio djelatnike javnih službi!

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Sindikati su poručili Vladi RH kako će krenuti u štrajk, ukoliko uskoro ne krenu pregovori oko osnovica plaća. Komentirajući informacije s Konferencije, portal Index.hr. prozvao je djelatnike javnih ustanova uhljebima.

više...