Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
30.03.2020.

Predsjednica HSSMS MT Brankica Grgurić u emisiji N1, 30.03.2020.

Predsjednica HSSMS MT Brankica Grgurić danas je gostovala u emisiji N1 gdje je opisala situaciju u KB Sveti Duh, probleme s kojima se trenutno suočavaju zdravstveni radnici gdje je pritom naglasila da su zdravstveni radnici trenutno pod velikim stresom.

Predsjednica HSSMS MT navela je kako su u KB-u Sveti Duh počeli uzimati uzorke djelatnicima koji su u samoizolaciji, iako u toj bolnici nema zaraženih te da će se nakon rezultata vidjeti hoće li to donijeti probleme s brojem djelatnika.

više...
novost-slika
30.03.2020.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata reagirao na izjave predsjednice HUP-a

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić reagirao je na poruku koju mu je preko svog Facebook profila i koju su prenijeli neki web portali, uputila predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca gospođa Gordana Deranja, a koja je glasila da nije pokazao brigu za radnike u privatnom sektoru.

Pročitajte reakciju predsjednika Matice:

Neki dan su neki portali prenijeli poruku Vilimu Ribiću od gospođe Gordane Deranje u kojoj navodi da se meni „živo fućkalo“ za 150 tisuća radnih mjesta i da neće dozvoliti da opet nestane toliko radnih mjesta, uskliknuvši: Dosta je!

više...
novost-slika
28.03.2020.

Sadržaj i ishodi sastanka Gospodarsko-socijalnog vijeća od 27. ožujka 2020.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić iznio je detaljan pregled održane sjednice GSV-a od 27. ožujka 2020. na kojoj se raspravljalo o paketu mjera za pomoć gospodarstvu te o medijskim najavama suspenzije dijelova Zakona o radu te smanjenju plaća u javnom sektoru.

Vlada je inzistirala da zbog epidemije na sjednici bude najuži sastav oba socijalna partnera. Vlada je bila gotovo u punom sastavu (15 ministara).

Na sjednici se raspravljalo o utjecaju trenutne situacije na gospodarstvo, ekonomiju, očuvanje radnih mjesta, te se raspravljalo o predloženim mjerama vlade za spas gospodarstva.

više...
novost-slika
27.03.2020.

EPSU uputio dopis Vladi RH u znak podrške hrvatskim sindikatima

Izvršni tajnik EPSU-a Jan Willem Goudriaan u ime Europske federacije sindikata, kao i u ime svih sindikata koji su članovi EPSU-a, a među kojim je i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara uputio je dopis Predsjedniku Vlade RH i Ministru rada, a u vezi zaštite prava radnika, očuvanje radnih mjesta i plaća radnicima.
EPSU ističe nezadovoljstvo sa mogućim donošenjem novih zakona, pravilnika kojim bi se narušila prava radnika i vodila ka smanjenju plaća.
Nužno je uključivanje sindikata u donošenje svih mjera kao odgovor na trenutnu izvanrednu situaciju.

više...
novost-slika
27.03.2020.

EPSU - Hvala svima koji se brinu za nas !

Europska federacija sindikata (EPSU) obraća se svim radnicima u javnim službama koji neumorno rade da bi omogućili normalno funkcioniranje života građana.

EPSU ističe da mnogo radnika u javnim službama kao i na svim drugim razinama (lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj) neumorno radi u tako širokom spektru usluga, omogućujući da cijeli sustav bude održiv.

Svi koji rade u ekstremnim uvjetima, zdravstvenim ustanovama, policiji, vatrogastvu, komunalnim poduzećima, zatvorima, centrima za migraciju i azil zaslužuju veliku zahvalnost i poštovanje.

više...
novost-slika
27.03.2020.

Gospodarsko socijalno vijeće - socijalni partneri o utjecaju epidemije COVID-19 na gospodarsku situaciju u RH, s naglaskom na mjere pomoći hrvatskom gospodarstvu u očuvanju radnih mjesta, 27.03.2020.

Danas, 27. ožujka 2020. na poziv ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića održati će se tematska sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Na sjednici će se razmijeniti mišljenja sa socijalnim partnerima o utjecaju epidemije korona virusa na gospodarsku i socijalnu situaciju u Republici Hrvatskoj.

više...