Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
22.06.2018.

Obilježavanje Dana antifašističke borbe,

Danas se obilježava Dan antifašističke borbe, u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Slavi se kao državni praznik u Republici Hrvatskoj od 1991. godine.

više...
novost-slika
18.06.2018.

Populacijski gubitci veći nego u ratu

Nakon održane konferencije za novinare te reakcije Vlade RH na neke izjave s te konferencije, Predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić, uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću. U pismu se osvrnuo na neefikasnost Vlade i pogrešne ekonomske paradigme.

više...
novost-slika
14.06.2018.

Sindikalno-sportski susreti 2018. u Zatonu od 2. do 6. lipnja: ove godine najviše natjecatelja i niti jedna ozljeda

Zdravstveni djelatnici natjecali su se u malom nogometu, rukometu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, boćanju, potezanju konopa, tenisu, trčanju, pikadu, šahu, stolnom tenisu, kuglanju, gađanju iz puške i gađanju iz pištolja, a u svim disciplinama natjecali su se i muškarci i žene.

više...
novost-slika
01.06.2018.

Poziv članovima za raspravu o izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju

Na prvom sastanku održanom 29. svibnja, u ime Matice hrvatskih sindikata sudjelovala je predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak, a inicijator izmjena Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju je Ministarstvo zdravstva.

više...
novost-slika
26.05.2018.

Opća uredba o zaštiti podataka

Opća uredba o zaštiti podataka odnosno GDPR (na engleskom: General Dana Protection Regulation) počela se primjenjivati u Republici Hrvatskoj od 25.svibnja 2018.godine. Sukladno primjeni GDPR-a Sindikat kontinuirano prati novosti, koje su predmet Uredbe obrade podataka, a odnose se na transparentno poslovanje organizacije.

više...
novost-slika
25.05.2018.

Potpisana dopuna Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama

Obavještavamo sve članove da su sindikati javnih službi potpisali Dopunu Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (NN 128/17, nastavno: TKU), kojom je nesporno utvrđeno da je naknada za prijevoz (čl. 66. TKU-a) ugovorena u neto iznosu.

više...