Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
31.07.2013.

Započeli pregovori sa Ministarstvom zdravlja o novom Kolektivnom ugovoru

Na današnjem sastanku sa Ministarstvom zdravstva započeli su pregovori o novom Kolektivnom ugovoru sa čelnicima triju Sindikata koji zastupaju zdravstvene radnike: Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Hrvatskog liječničkog sindikata i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Na sastanku se raspravljalo o  protokolarnim pitanjima  o kolektivnim pregovorima gdje je dogovoreno da će se pregovori nastaviti kada predstavnici sindikata sa svojim tijelima usuglase vrijeme i datum trajanja pregovora.

Stoga, nakon što predstavnici sindikata usuglase zajedničke stavove oko  datuma pregovaranja sa svojim tijelima, dogovoreno je da se nastavak pregovora nastavi već slijedećeg utorka.

Slijedom svih aktivnosti  vjerujemo i očekujemo pozitivne pomake u pregovorima sa resornim Ministarstvom, a u nastavku Vam prilažemo najnovije vijesti iz medija vezane za početak pregovora o novom Kolektivnom ugovoru u zdravstvu.

HRT: EMISIJA HRVATSKA UŽIVO - gošća predsjednica Glavnog vijeća HSSMS - MT Anica Prašnjak

Dnevnik.hr: Minstar Ostojić i sindikati dogovorili nastavak pregovora

24sata: Ostojić i sindikati prekinuli pregovore, nastavak u utorak

GlasIstre.hr: Počeli pregovori u sindikata u zdravstva i ministra

HRT: Ostojić i sindikati zdravstva bez dogovora

dalje.com: Počeli pregovori sindikata u zdravstvu i ministra Ostojića

Poslovni dnevnik: Počeli pregovori sindikata u zdravstvu i ministra Ostojića