Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
17.12.2018.

Vlada najavljuje kvote za zapošljavanje stranih medicinskih sestara

Vlada najavljuje kvote za zapošljavanje stranih medicinskih sestara

Večernji list objavio je u ponedjeljak kako će do kraja prosinca hrvatska Vlada utvrditi godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca u 2019. na kojoj bi se, prema prijedlogu, trebalo naći čak 63.600 radnika, a Hrvatska bi prvi put trebala uvesti i medicinsko osoblje.

Ističu da će Hrvatska prvi put uvesti i 200 stalnih medicinskih sestara ili tehničara, od kojih bi 50 radilo bi u sustavu zdravstva, a 150 u domovima za starije.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/otkrivamo-2019-u-hrvatskoj-ce-raditi-63-600-stranaca-1289322

Na vijest o kvotama za zapošljavanje, reagirao je i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara.

Za Dnevne novosti Hrvatskog radija, predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara Anica Prašnjak, upozorila je kako je potrebno zaposliti naše medicinske sestre, logopede i psihologe, koji se nalaze na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Navodi kako je na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje oko 800 medicinskih sestara. 

Ministar Pavić istaknuo je kako još usuglašavaju kvote stranih radnika s Vladom RH i socijalnim partnerima, no Sindikat nitko nije kontaktirao po pitanju mišljenja oko kvota medicinskih sestara. 

Predsjednica Glavnog vijeća HSSSMS-MTa Anica Prašnjak je o problemu zapošljavanja medicinskih sestara govorila za Dnevnik Nove tvgdje se dotakla i pitanja kvalitete rada radnika iz inozemstva. Prilog u cijelosti možete pogledati ovdje.

 

  • Dnevne novosti možete poslušati na linku:

https://radio.hrt.hr/ep/dnevne-novosti-1712/281360/

 

  • Prilog s Predsjednicom Glavnog vijeća Anicom Prašnjak možete pogledati na linku:

https://dnevnik.hr/galerija/vijesti/hrvatska/hrvatskoj-nedostaju-radnici-pa-ce-ih-uvoziti---542688.html/61611514/542688/