Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
07.11.2017.

Tko gubi, a tko dobiva novim prijedlogom zakona o zdravstvenoj zaštiti?, HRT – Studio 4

Tko gubi, a tko dobiva novim prijedlogom zakona o zdravstvenoj zaštiti?, HRT – Studio 4

Zakon o zdravstvenoj zaštiti i dalje je aktualna tema u javnosti, posebice privatizacija primarne zdravstvene zaštite za koju se smatra da bi se mogla provesti na netransparentan način nauštrb zdravstvenih radnika i pacijenata.

U HRT-ovoj emisiji  Studio 4, u utorak 06. studenog gostovale su  Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara i Ines Balint, članica izvršnog odbora Koordinacije hrvatske obiteljske medicine.

Predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Anica Prašnjak istaknula je da se Prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti trebao odraditi transparentnije u cilju što kvalitetnije zdravstvene zaštite kao i zaštite pacijenata. Također, mora se provesti javna rasprava i dokumenti trebaju biti dostupni i javnosti, a ne samo radnim skupinama. 

Anica Prašnjak navela je da nije protiv privatne zdravstvene zaštite, ali ne u obliku koji se predviđa novim zakonom.
Smatra da su neki dijelovi prijedloga zakona protuustavni te je neprihvatljiv otkup javnog dobra koje će prijeći u privatne ruke što se namjerava i provesti najavljenom privatizacijom u Prijedlogu Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

U nastavku možete pogledati cijelu emisiju HRT Studio 4.

HRT Studio 4, "Tko gubi, a tko dobiva novim prijedlogom zakona o zdravstvenoj zaštiti?"