Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
13.07.2012.

Tjednik Globus objavio demanti članka

Tjednik Globus je u današnjem izdanju objavio demanti Velikogvijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja u kojemu se demantiraju navodi iz članka „Bankrot sindikalnog mogula“, objavljeni 4. srpnja 2012. godine u tom tjedniku.

Navedenim člankom pokušana je diskreditacija predsjednika Matice hrvatskih sindikata, čiji čelnici se jedini nisu povinuli Vladinim zahtjevima za bespovratnim odricanjem od radničkih prava, i to upravo u tijeku pregovora s Vladom RH.

Demanti objavljen u tjedniku Globus

Svi čelnici sindikata udruženih u Maticu odmah su reagirala na takve zlonamjerne dezinformacije kojima je očiti cilj bilo destabiliziranje sindikalne scene u jednom od najosjetljivijih trenutaka posljednjih godina, a time su neki mediji vrlo jasno pokazali svoju pristranost, neprofesionalizam i neobjektivnost. Reakcije su stigle i iz samog Nezavisnog sidnikata znanosti i visokog obrazovanja, ali također i iz preostale četiri sindikalne središnjice. Demantiji prozivki upućenih od strane Globusa, koji su stigli u najkraćem roku, a također i pisma podrške, pokazali su da sindikalna scena nije razjedinjena i da zajednički interesi u borbi za prava radnika i dalje prevladavaju svaku eventualnu nesuglasicu.

Posljednjih dana, a što su pregovori s Vladom RH o Temeljnom kolektivnom ugovoru dalje odmicali, medijska propaganda bila je sve žustrija i sve nemilosrdnija i slobodno se može reći da se sredstva nisu birala, ali unatoč svemu Matica hrvatskih sindikata nastojala je sve svoje članove što bolje informirati o aktualnim događanjima i dopustiti im da sami donose odluke o svojim pravima, a odricanje od bilo čega u njihovo ime bez njihove dozvole nikada nije bila opcija.

Članak „Bankrot sindikalnog mogula“, objavljen 4. srpnja 2012. u tjedniku Globus

Odgovor Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja

Reakcija sindikata udruženih u Maticu

Reakcije i izjave podrške