Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
13.06.2012.

Tiskovna konferencija Matice hrvatskih sindikata

Predsjednici sindikata udruženih u Maticu hrvatskih sindikata održali su 6. lipnja 2012. godine tiskovnu konferenciju o pregovorima oko kolektivnih ugovora i odricanjima koje traži i najavljuje Vlada RH.

Novinarima se obratila predsjednica Glavnog vijeća HSSMS-MT Anica Prašnjak, zajedno s Branimirom Mihalinecom iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Zvonimirom Laktašićem iz Sindikata hrvatskih učitelja i Vilimom Ribićem, predsjednikom Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Istaknuto je kako se obrazovanje i zdravstvo više ne mogu ničega odricati, pa čak ni povremenih davanja kao što su regresi i božićnice. Vladi je upućen prijedlog da sredstva koja joj nedostaju pokuša namaknuti oporezivanjem dobiti banaka ili rekonstruiranjem državnih tvrtki, a također je postavljeno pitanje jeli došlo do bitnih promjena u gospodarskim pokazateljima u tolikoj mjeri da bi Vlada mogla otkazivati kolektivne ugovore kako to najavljuje.

Klikom ovdje možete pogledati video zapis s održane konferencije, dok se dolje nalaze audio zapisi s konferencije.

Konferencija I. dio (Mihalinec, Prašnjak, Laktašić)

Konferencija II. dio (Ribić)