Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
20.02.2019.

Svjetski dan socijalne pravde - 20. veljače

Svjetski dan socijalne pravde - 20. veljače

20. veljače 2007. godine, Ujedinjeni narodi donijeli su odluku kako će se taj datum obilježavati kao Svjetski dan socijalne pravde budući se socijalni razvoj mora temeljiti na pravdi, solidarnosti i jednakosti među svim zemljama i unutar svake od njih, a socijalna pravda, jednakost i pravičnost čine temeljne vrijednosti svakog društvenog života.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde je davanje podrške naporima u iskorjenjivanju siromaštva, osiguranju dostojanstva na radu i ravnopravnosti spolova te postizanju socijalne sigurnosti i pravde za sve.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana socijalne pravde je: 'Ako želite mir i razvoj, radite na socijalnoj pravdi'

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde, Sindikati su zatražili povrat zakonskog rješenja o odlasku u mirovinu sa 65 godina.

 

http://www.nhs.hr/novosti/svjetski_dan_socijalne_pravde_28524/

http://www.sssh.hr/hr/vise/nacionalne-aktivnosti-72/sssh-o-svjetskome-danu-socijalne-pravde-vratiti-zakonsko-rjesenje-o-odlasku-u-mirovinu-sa-65-godina-3773