Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
21.09.2017.

Stav Sindikata o ministrovoj najavi privatizacije PZZ-a

Stav Sindikata o ministrovoj najavi privatizacije PZZ-a

U iščekivanju odgovora ministra zdravstva Prof. Dr. sc. Milana Kujundžića na zahtjev Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara za održavanjem hitnog sastanka koji je Sindikat zatražio zbog brojnih medijskih napisa o ukidanju sustava koncesija i formiranju sustava ordinacija kao oblika vlasništva liječnika opće i obiteljske medicine, predstojećih nam pregovora o granskom kolektivnom ugovoru i brojnim drugim pitanjima i problemima medicinskih sestara u sustavu zdravstva, jučer je održan sastanak Povjerenstva za primarnu zdravstvenu zaštitu, a u petak će biti održan i sastanak Predsjedništva Sindikata.

Na Povjerenstvu je zauzet stav da se Sindikat u potpunosti protivi najavljenoj privatizaciji primarne zdravstvene zaštite.

Zaključke Povjerenstva donosimo vam u nastavku:

 

-          Sindikat se u potpunosti protivi najavljenoj privatizaciji primarne zdravstvene zaštite

 

-          Medicinske sestre imaju visoku stručnu spremu, te u tom smislu, a uvažavajući odluku Ustavnog suda da „samo  osoba visoke stručne spreme može dobiti u „najam“ ordinaciju, potičemo pitanje jednake primjene i na medicinske sestre

 

-          Sindikat će u petak, 22. rujna 2017. godine održati konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti dogovoreni stav Sindikata o pitanju privatizacije PZZ i sveukupne problematike sestrinske profesije u Republici Hrvatskoj.