Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
14.05.2009.

SPORAZUM POSTIGNUT - ŠTRAJK SE OBUSTAVLJA

Sindikati javnih službi i Vlada postigli su noćas sporazum o plaćama u javnim službama i štrajk se obustavlja.

Sindikati i Vlada parafirali su sporazum o plaćama oko 1 sat iza ponoći, nakon iscrpljujućih pregovora koji su trajali više od 26 sati. Postizanje dogovora znači da se prekida štrajk u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima. Također, neće biti ni za danas najavljenog prekida rada u zdravstvu, socijalnoj skrbi i kulturi. Sporazum stupa na snagu nakon što bude potvrđen na referendumu među članovima, koji će se raspisati u roku od 30 dana nakon parafiranja. 

"Parafiranjem sporazuma prestaju naše štrajkaške aktivnosti i nema subotnjeg prosvjeda. U roku od 30 dana provest će se referendum u svih osam sindikata javnih službi. Ako sporazum dobije potvrdu našeg članstva, tada će se on potpisati i formalno stupiti na snagu", rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. 

"Sve što smo dogovorili neće dovesti do rušenja javnih financija kao što su neki najavljivali. Ukupan rast naših plaća u tih šest godina iznosio bi od jedan do dva posto udjela u državnom proračunu. Mi smo postigli svoje ciljeve" rekao je Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Danas je u 11 sati održana konferencija za tisak na kojoj je predstavljen sporazum koji su sindikati potpisali sa Vladom RH.   

U nastavku vam donosimo audio snimku konferencije.

...sporazum...

 

...audio snimka...

 

...hrvatska radiotelevizija...

 

...index.hr...


...net.hr...
 

...jutarnji list...
 

...večernji list...
 

...tportal...