Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
12.06.2009.

SPORAZUM O PLAĆAMA PRIHVAĆEN NA REFERENDUMU!

Na referendumu o prihvaćanju Dodatka Sporazuma koji su proveli sindikati javnih službi, 90 % članstva izjasnilo se za Sporazum o plaćama. S obzirom da su Sporazum i bez referenduma prihvatili Samostalni sindikat zdravstva i Sindikat socijalne skrbi, Sporazum koji jamči zaposlenima u javnim službama rast plaća za 77 % do 2016. godine od danas stupa na snagu, izvijestili su sindikalci na današnjoj konferenciji za novinare.

„Tako visok odaziv od 90 posto članova jamči nam da će se Sporazum i braniti, ako treba štrajkom ili tužbama na sudu“, istaknuo je predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić. "Kada počne gospodarski oporavak Hrvatske, Vlada više neće imati nikakva uporišta u pravnom sustavu da eventualno derogira odredbe Sporazuma", tvrdi Ribić. 

Ribić je na konferenciji također najavio da sindikati javnih službi najesen kreću zajedno sa studentima u borbu za besplatno obrazovanje.

U nastavku vam donosimo tablicu rezultata pet od šest sindikata javnih službi koji su proveli referendum.

...tablica rezultata...

...hrvatska radiotelevizija...

...rtl televizija...

...večernji list...

...net.hr...