Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
07.06.2010.

SINDIKATI KOD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE IVE JOSIPOVIĆA

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas u 11:00 sati na Pantovčaku čelnike sindikalnih središnjica Vilima Ribića, Ozrena Matijaševića, Damira Jakuša i Krešimira Severa na razgovor o najavljenim izmjenama Zakona o radu.

Predsjednici pet sindikalnih središnjica obavijestili su predsjednika Republike o "pogubnim učincima" eventualnog usvajanja Vladina prijedloga izmjena ZOR-a kojima bi bio ugrožen sustav kolektivnih ugovora, a time i radničkih prava. 

Nakon sastanka Predsjednika i čelnika sindikalnih središnjica izdano je zajedničko priopćenje.

Sindikalni čelnici sutra se sastaju s premijerkom kako bi još jednom pokušali postići dogovor o spornim izmjenama ZOR-a prije nego što ih prihvati Hrvatski sabor. Sindikati su prethodno tražili da prije novih pregovora Vlada povuče prijedlog zakonskih izmjena iz procedure, ali sada kažu da će se odazvati kako ne bi ispali preradikalni i bez želje za dijalogom. "Odazvat ćemo se na sastanak jer bi nas inače mediji optužili da odbijamo kompromis i razumno rješavanje problema", rekao je za Ozren Matijašević.

...hrvatska televizija...

...dnevnik.hr...

...jutarnji list...

...net.hr...

...priopćenje...