Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
01.09.2019.

Sindikati iznijeli zahtjeve Vladi, petak 30.8.2019.

Sindikati iznijeli zahtjeve Vladi, petak 30.8.2019.

U petak, 30.kolovoza održan je sastanak pregovaračkih odbora za izmjene i dopune GKU-a.

Na ovom sastanku pregovarački odbori sindikata, iznijeli su svoje zahtjeve, povećanje dodataka na uvjete rada i dodatka zbog iznimne odgovornosti za zdravlje ljudi koje su sindikati tražili i prije parafiranog ugovora.

Predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak najavila je kako će sindikati poduzeti u idućem razdoblju određene sindikalne aktivnosti koje će biti korak prema štrajku.

Uoči sastanka u Ministarstvu zdravstva,  potporu su dale medicinske sestre i medicinski tehničari koji su transparentima najavili da su spremni u narednim danima na još veća okupljanja s ciljem da se Vladu i Ministarstvo zdravstva upozori da je zdravstveni sustav uistinu pred kolapsom u odnosu na broj zaposlenika.

Anica Prašnjak također je najavila mirni prosvjed "Pet do 12"  slijedeće srijede, 04. rujna gdje će zaposlenici nekoliko hrvatskih bolnica mirnim prosvjedom upozoriti na to da je stanje u sustavu zdravstvene skrbi neizdrživo.

dnevnik.hr, "Sindikati iznenadili Vladu zahtjevima većima nego prije"

HRT.hr, "Sindikati zdravstva u pregovorima o plaćama iznijeli veće zahtjeve vladi"

dnevnik.hr, "Kako će izgledati polusatni prekid rada u srijedu"

RTL.hr, "Nezadovoljstvo ključa, štrajk u zdravstvu sve izgledniji"

N1.hr, "Sindikati: Vlada je bila iznenađena, ali tražimo više nego prije"

tportal.hr, "Medicinske sestre i tehničari idućeg tjedna kreću sa sindikalnim akcijama u bolnicama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku"

glasslavonije.hr, "Pregovori u Ministarstvu zdravstva"