Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
10.06.2019.

OB Pula zlatnog sjaja, KBC-u Zagreb srebro, a Brođani brončani

OB Pula zlatnog sjaja, KBC-u Zagreb srebro, a Brođani brončani

Ovogodišnji Sindikalno-sportski susreti zaposlenika u zdravstvu, održani u Zatonu (Zaton Holiday Resort) pokraj Zadra od 15. do 19. svibnja, okupili su 780  djelatnika u zdravstvu, članova Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara(HSS MS-MT) i Sindikata zaposlenika u zdravstvu Hrvatske (SZZH) iz čak 34 zdravstvene ustanove iz cijele Hrvatske. Sudionici su se natjecali u 15 sportskih disciplina (muškarci i žene): tenis, trčanje, pikado, šah, stolni tenis, kuglanje, gađanje iz puške, gađanje iz pištolja, mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, potezanje konopa, boćanje i bela.

U ukupnom poretku u svim disciplinama najbolja je bila Opća bolnica Pula koja je osvojila 160 bodova. Drugo mjesto pripalo je KBC-u Zagreb s osvojenih 140 bodova, treće mjesto OB-u „Dr. J. Benčević“ iz Slavonskog Broda s osvojenih 96 bodova. Četvrto mjesto u ukupnom poretku zauzeo je KB Sestre milosrdnice s 91 osvojenim bodom. Slijedi ih OB Dubrovnik (80), OB Varaždin (66), SU Bronhi, Šibenik (57), KP Vrapče (46), OB „Dr. I. Pedišić“ Sisak (36), OB „Dr. T. Bardek“ Koprivnica (26), Centar za autizam Zagreb (20), Neuropsihijatrijska bolnica „Dr. Ivan Barbot“ Popovača (18).

U Organizacijskom odboru sportskih susreta bili su Robert Ćibarić (SZZH), Boris Majetić (SZZH), a u ime HSS MS-MT-a Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća  HSS MS-MT-a, te Pero Budim i Damir Vargović.

Glavni organizator Sindikalno-sportskih susreta za 2019. bio je Sindikat zaposlenika u zdravstvu Hrvatske(SZZH).

„Ovogodišnje sindikalne sportske igre protekle su u sportskom duhu i fair playu. I, na svu sreću, nije bilo ozljeda među natjecateljima. U Zatonu smo održali i jednu zanimljivu tribinu koju je vodio odvjetnik  Sindikata zaposlenika u zdravstvu Hrvatske Siniša Štrok“, rekao je, među ostalim, Robert Ćibarić, predsjednik SZZH-a.

Organizacijski odbor je, prema riječima Roberta Ćibarića, učinio sve da natjecatelji budu zadovoljni te da  fleksibilnim pristupom i satnicom omoguće svim timovima natjecanje u svim sportskim disciplinama.

Tenis

U disciplini tenis - muškarci zlatom se okitio Dario Večerić iz KB-a Sveti Duh, Aleksandar Blivajs osvojio je drugo mjesto, dok je Josip Novko iz OB-a Varaždin bio treći. Damir Burcar (KBC Zagreb) ostao je bez odličja.

Najbolja tenisačica na ovogodišnjim sportskim susretima bila je Miroslava Brigljević (OB „Dr. Ivan Pedišić“), koja je u finalu pobijedila Moniku Debeljak (KBC Zagreb), dok je treće mjesto osvojila Alisa Kovačić (OB „Dr. Ivan Pedišić“, Sisak), a četvrto Mihaela Talić (OB „Dr. Ivan Pedišić“, Sisak)

Trčanje

U disciplini trčanje - muškarci najbrži je bio Martin Bašić (KBC Sestre Milosrdnice), a drugi Zoran Franković (OB Pula). Treći je na cilj dotrčao Dario Hrković (KBC Zagreb), a četvrti Zlatko Tomašić (KBC Sestre Milosrdnice).

Od žena najbrža je bila Milica Golić (Thalassotherapija Opatija), zatim Ivana Cukor (OB „Dr. Ivan Pedišić“ Sisak) i treća Katarina Pisk (KP Vrapče).

Pikado

U natjecanju iz pikada među muškarcima pobjednik je Josip Lada (Centar za autizam), drugo mjesto osvojio je Darko Lukač, također iz Centra za autizam, dok je Antonio Vlahušić iz OB Dubrovnik osvojio srebro. Vladimir Gecan (KP Vrapče) bio je četvrti.

Među ženama najuvjerljivija i najbolja bila je Ana Marija Morel koja je nastupala za NPB Popovača, druga  je Patricija Orlić (OB Pula), a treća Valentina Milinković iz KBC-a Zagreb. Lidija Horvat (OB Varaždin) zauzela je 4. mjesto.

Šah

Najbolji šahist na sindikalnim sportskim susretima ove godine bio je Davor Baćani koji je nastupao za OB Zabok, drugo mjesto zauzeo je Ninoslav Ljubičić (OB „Dr. J. Benčević“ Slavonski Brod), dok je srebrnu medalju svojom igrom zaslužio Antun Žeravica (OB Dubrovnik). Anto Ilić (OB „Dr. T. Bardek“ Koprivnica) ostao je bez medalje. Najbolji šah među ženama ove godine igrala je pak Tanja Leontić iz KBC-a Zagreb, druga je Mihaela Palajić (OB „Dr. Ivan Pedišić“ Sisak), a treće mjesto osvojila je Ivana Cetinić (OB Dubrovnik).

Stolni tenis

Najbolji stolnotenisač na ovogodišnjim sportskim sindikalnim susretima bio je Zvonimir Vujasić (DZ Zagreb Zapad), drugo mjesto pripalo je Jadranu Gavriću iz OB-a Pula, dok je treću poziciju zauzeo Dalibor Placun (KBC Zagreb).

Među ženama Zrinka Bubnjić iz Doma zdravlja u Vinkovcima osvojila je zlato, srebro je pripalo Mariji Dujmović (KBC Zagreb), bronca Nikolini Crnković (Ljekarne Zagrebačke županije), a bez medalje je ostala Blaga Gracin koja je na kraju bila četvrta.

Kuglanje

U disciplini kuglanje najuspješniji muškarac bio je Nikola Kelečić koji je nastupao za Nastavni zavod „Dr. Andrija Štampar“, drugi je bio Vladimir Gecan (Klinika za psihijatriju Vrapče), Zlatko Friščić (Klinika za psihijatriju Vrapče) bio je treći, a Ivica Jakupić (OB „Dr. T. Bardek“ Koprivnica).

I ove godine u kuglanju su se natjecale i žene. Zlato je osvojila Tajana Aušić ( OB „Dr. J. Benčević“ Slavonski Brod), srebro Mirjana Šušnjić (OB „Dr. Ivan Pedišić“ Sisak), dok se srebrom okitila Dijana Levak iz Doma Trešnjevka.

Puška

U disciplini gađanje iz puške najbolji strijelac ove godine  je Marijan Novak (KBC Sestre milosrdnice Zagreb), drugi po osvojenim bodovima je Ivan Rodek (OB „Dr. Ivan Barbot“ Popovača), a treći Zvonko Zetović (DZ Vinkovci), dok je četvrtu poziciju zauzeo Tomica Bačić (Nastavni zavod „Dr. Andrija Štampar“).

Među ženama iz puške je najbolje gađala i bila najpreciznija Žaklina Bonačić (OB Dubrovnik), drugo mjesto osvojila je Mia Bobačić, također iz OB-a Dubrovnik, a treće Danijela Vidmar Stojić (KBC Zagreb). Ana Roguljić Vidović (DZ Splitsko-dalmatinske županije) zauzela je četvrto mjesto.

Pištolj

Iz discipline pištolj najbolji je bio Ivica Dadić (DZ Splitsko-dalmatinske županije), Marijan Novak (KB Sestre milosrdnice) bio je drugi, Ivica Rodek (NPB „Dr. Ivan Barbot“ Popovača) treći, a Nino Jančinec (KBC Sestre milosrdnice) četvrti.

Kado žena najbolje je iz pištolja gađala Žaklina Bonačić (OB Dubrovnik), zatim Tanja Leontić (KBC Zagreb), treća je Danijela Stojić Vidmar (OB Pula) i četvrta Katarina Mišić (OB Dubrovnik).

Mali nogomet

Natjecanje u malom nogometu uvijek izaziva veliku pozornost. Ove godine u finalu su pobijedili nogometaši KB-a Sestre milosrdnice, dok je drugo mjesto pripalo ekipi KP-a Vrapče. Ekipa SU-a Šibenik osvojila je treće mjesto, dok je tim OB-a Varaždin ostao bez medalje.

Nogometašice OB-a Pula u finalu su svladale ekipu OB-a Dubrovnik i osvojile prvo mjesto, dok je tim OB-a Varaždin pobijedio ekipu OB-a „Dr. T. Bartek“ iz Koprivnice i osvojio broncu.

Rukomet

Najbolji rukometaši ove godine u Zatonu su ekipa OB-a Varaždin, koji su u finalu pobijedili ekipu OB-a „Dr. J. Benčević“ Slavonski Brod, treća je ekipa KBC-a Sestre milosrdnice, dok je bez medalje ostao KBC Zagreb. Rukometašice OB-a Pula bile su bolje u finalu od ekipe OB-a Varaždin koja je osvojila broncu, a za treće su se mjesto izborile rukometašice KBC-a Zagreb koje su pobijedile KP Vrapče.

Košarka

Disciplina košarka - muškarci svaki put je zanimljiva. Tim KBC-a Zagreb bio je najbolji, zatim tim OB „Dr. J. Benčević“ iz Slavonskog Broda, treće mjesto osvojio je OB Varaždin, a bez medalje je ostala ekipa Centra za autizam. Košarkašice OB-a Pula u finalu su pobijedile ekipu KBC-a Zagreb, dok su za treće mjesto igrale ekipe OB-a „Dr. J. Benčević“ Slavonski Brod, i KP-a Vrapče. Pobijedile su Slavonke.

Odbojka

Najbolji odbojkaši na ovogodišnjim sportskim igrama bio je tim SU Bronhi koji je u finalu pobijedio OB Pula. Treće mjesto zauzela je ekipa OB-a „Dr. J. Benčević“ iz Slavonskog Broda, a četvrto OB Varaždin. Odbojkašice OB-a Pula su pak „slistile“ konkurenciju i uzele zlato, brončane su bile odbojkašice iz OB-a „Dr. J. Benčević“ iz Slavonskog Broda, a četvrte odbojkašice KBC-a Zagreb.

Odbojka na pijesku

Odbojka na pijesku iz godine u godinu sve je popularnija i atraktivnija sportska disciplina.

Najbolji rezultat discipline odbojka na pijesku - muškarci, osvojivši prvo mjesto, imala je ekipa Palma Zagreb, drugi su SU Bronhi, dok je treće mjesto uzela OB Pula u okršaju s ekipom OB-a „Dr. T. Bardek“ iz Koprivnice.

U ženskoj kategoriji ove godine pobjednice su iz KBC-a Sestre milosrdnice, a SU Bronhi osvojio je drugo. Broncom su se okitile djevojke iz OB-a Pula, koje su za treće mjesto pobijedile OB Dubrovnik.

Potezanje konopa

Jedna od najomiljenijih sportskih disciplina na Sindikalno-sportskim susretima „oduvijek“ je potezanje konopa. Ove godine najbolje su „potezali“ momci iz ZHM-a Splitsko-dalmatinske županije, srebrna je ekipa OB-a Dubrovnik, a treće mjesto, broncu, uzeli su natjecatelji ekipe KBC-a Zagreb.

U potezanju konopa opet su bile najbolje djevojke iz OB-a Pula, zatim iz OB-a „Dr. T. Bardek“ Koprivnica, pa KBC Zagreb.

Boćanje – parovi

Najbolja muška ekipa u disciplini boćanje - parovi je KBC Zagreb. Drugo mjesto osvojio je par Hitne službe Split, a treće mjesto par OB-a Dubrovnik. Par KP-a Vrapče II zauzeo je četvrto mjesto.

U disciplini boćanje parovi - žene ekipa iz OB-a „Dr. J. Benčević“, Slavonski Brod, zauzela je prvo mjesto, drugo je pripalo ekipi KP-a Vrapče III, a treće ekipi SU-a Bronhi II. Na četvrtome mjestu završile su boćarke OB-a  Pula III.

Bela

Jedna od disciplina na Sindikalno-sportskim susretima je i kartaška igra bela! Najbolju belu igrala je ekipa KP-a Vrapče, zatim KBC Zagreb pa ekipa KBC-a Zagreb i DZ-a Vinkovci, koji su zajedno igrali, dok su četvrto mjesto zauzeli igrači bele iz OB-a Varaždin.

 

UKUPNI PLASMAN