Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
06.06.2012.

SINDIKALNO SPORTSKI SUSRETI - UMAG 2012.

I ove godine tradicionalno su održani Sindikalno sportski susreti u Umagu od 23.-27.05.2012.g. pod pokroviteljstvom ministra zdravlja.  Organizirali su ih Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, koji je ujedno bio glavni organizator susreta, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara i Sindikat zaposlenika u zdravstvu Hrvatske, koji preuzima funkciju organizatora narednih susreta.

Okupilo su više od 1300 sudionika iz 65 ustanova zdravstva koji su se natjecali u 16 disciplina.

Susreti su imali slijedeće komponente:

  • Natjecanja - ekipni i pojedinačni sportovi
  • Rekreativni - sportsko zabavni susreti

Svečanosti otvaranja prisustvovali su i pozdravili sudionike ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Spomenka Avberšek. Osim spomenutih, pozivu organizatora odazvali su se i pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović, ravnatelj HZZO-a prim. dr.Siniša Varga , šef kabineta za odnose s javnošću Ministarstva zdravlja dr. Velibor Drakulić i glasnogovornica Ministarstva Tamara Marinković.

U ukupnom plasmanu najuspješniji je i ove godine bio KBC Osijek te mu je ponovno otišao pehar za ukupni plasman, drugo mjesto u poretku zauzela je OB Pula dok je treće mjesto osvojilaKlinika za psihijatriju Vrapče.

Naravno ne mogu se umanjiti niti su manje važni plasmani ostalih ustanova i učesnika, te i njima treba uputiti čestitke za osvojene pehare i medalje kao i za korektno i fer-play takmičenje.

Sami susreti su protekli u dobrom sportskom ponašanju sudionika kako na sportskim terenima tako izvan njih, za vrijeme druženja, što je vrijedno svake pohvale.

I ove godine od strane turističkog naselja Polynesia posebnu su nagradu za originalnost, zajedništvo i stvaranje posebno vedrog i veselog ugođaja za vrijeme neformalnog druženja pod šatorom osvojile sestre zaposlene u KBC-u Split na intenzivnoj skrbi, kardiokirurgiji i psihijatriji.

...galerija...