Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
  28.03.2013.

Seminar o primjeni EU Direktive 2010/32

Budući da se bliži dana ulaska Hrvatske u Europsku uniju, za očekivati je da će u najkraćem roku u hrvatsko zakonodavstvo biti implementirana Direktiva EU 2010/32 o prevenciji ubodnih incidenata i sigurnosti radnog okružja.

Tim povodom Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara organizirao je 21. ožujka 2013. godine Seminar o primjeni Direktive 2010/32 kojemu je cilj bio pobliže upoznati članove s time što ova Direktiva donosi, može li se i kada očekivati njezina primjena kod nas, informirati ih o postupku prilikom ubodnih incidenata, kao i o zaštitnim sredstvima i prevenciji štetnog utjecaja radnog mjesta na zdravlje radnika.

Na održanom seminaru predavače i goste su uvodno pozdravile predsjednica Sindikata Vlasta Vuković Hoić i predsjednica Glavnog vijeća HSSMS-MT Anica Prašnjak, a predavanje je otvorila odvjetnica Margita Plažanin koja je govorila o ciljevima Direktive EU 2010/32. Natalija Pejović iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu održala je predavanje o osobnoj zaštitnoj opremi za zaštitu ruku, a potom je predavanje o informiranosti zdravstvenih radnika u postupku kod ubodnih incidenata održala dr. Dijana Krišto iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Zaključno predavanje održala je dr. Marija Bubaš iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, a isto je za temu imalo ulogu Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu u prevenciji štetnog utjecaja radnog mjesta na zdravlje zdravstvenih radnika.

Seminar je zaključen raspravom i pitanjima prisutnih, a zbog velikog odaziva i pozitivnih reakcija, očekivano je da će naš Sindikat i ubuduće organizirati slične seminare o novinama i aktulanostima koje očekuju medicinske sestre i tehničare.

Direktiva EU 2010/32 - original


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja