Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Sastanak u Ministarstvu zdravstva za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, 22.05.2023.
  22.05.2023.

Sastanak u Ministarstvu zdravstva za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, 22.05.2023.

Danas je u Ministarstvu zdravstva održan novi sastanak pregovaračkih odbora Vlade Republike Hrvatske i sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, nakon kojeg su nastavljeni razgovori o aktualnoj problematici u odnosu na plaće medicinskih sestara i medicinskih tehničara i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika.

Predmet današnjeg sastanka pregovaračkih odbora Vlade i sindikata bile su odredbe kolektivnog ugovora koje se odnose na dodatke na posebne uvjete rada, položajni dodatci te dodatci zbog iznimne odgovornosti za život i zdravlje ljudi.

Pregovarački odbor sindikata iznio je svoje prijedloge u vezi predmetnih odredbi, a pregovarački odbor Vlade RH je istaknuo da moraju napraviti izračune te da će se o prijedlozima sindikata očitovati na sljedećem sastanku.

Nakon pregovaračkog dijela sastanka, uslijedio je sastanak s predstavnicima Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske odnosno nastavak razgovora o povećanju plaća medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima i ostalim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima.

Sindikati su iznijeli svoje prijedloge rješavanja navedene problematike na koje će se Vlada RH očitovati u sljedeću srijedu, nakon izrade izračuna.

S obzirom na navedeno, odluka o nastavku sindikalnih akcija i mogućeg štrajka ovisi o očitovanju Vlade RH u odnosu na danas iznesena traženja sindikata.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja