Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Sastanak HSSMS-MT i SSZSSH s predstavnicima Vlade RH
  17.05.2023.

Sastanak HSSMS-MT i SSZSSH s predstavnicima Vlade RH

Danas je u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike održan sastanak predstavnika Vlade RH s predstavnicima Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, organizatorima prosvjednih aktivnosti „I MI SMO ZDRAVSTVO“.

U ime Vlade RH sastanku su prisustvovali ministar zdravstva Vili Beroš, ministar rada Marin Piletić te ministar financija Marko Primorac, sa suradnicima.

Na sastanku je raspravljano o aktualnoj problematici u odnosu na plaće medicinskih sestara i medicinskih tehničara i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika kao i o razlozima koji su doveli do prosvjednih aktivnosti.

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da će novi zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama ujednačiti iste vrijednosti rada te kako postoji dobra volja Vlade RH za rješavanje aktualne problematike s obzirom na to da su na sastanku tri resorna ministra kako bi zajedno riješili probleme u kontekstu dolaska novog zakona i uredbi.

Međutim, sindikati su jasno istaknuli da, s obzirom da bi novi zakon o plaćama trebao biti na snazi tek početkom sljedeće godine, ne mogu čekati rješavanje problematike tim zakonom.

Stoga je dogovoreno da se razgovori nastave u ponedjeljak kada ćemo istaknuti konkretne zahtjeve koji su usmjereni isključivo na uvećanje plaća medicinskih sestara i medicinskih tehničara i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, te ovisno o odgovoru Vlade RH, odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Sindikati su jasno istaknuli da je štrajk medicinskih sestara i medicinskih tehničara i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika otvorena i vrlo izgledna opcija ukoliko se Vlada RH ogluši na naše zahtjeve.

vijesti.hrt.hr/hrvatska/medicinske-sestre-i-tehnicari-nastavljaju-pregovore-o-placama


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja