Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
13.05.2009.

PROSVJETARI SLOŽNI U ŠTRAJKU

Prvi podaci pokazuju da je odaziv na štrajk zaposlenih u prosvjeti i znanosti izuzetno velik, izvjestili su čelnici sindikata javnih službi na konferenciji za novinare.

Štrajk je počeo jutros u sustavu osnovnog i srednjeg školstva, na fakultetima i znanstvenim ustanovama, a svugdje su rezultati odaziva veći nego što su bili na referendumu na koji je bilo izašlo više od 80 posto sindikalnog članstva, tako da cjelokupni sustav obrazovanja u ovom trenutku stoji.

U četvrtak u štrajk kreću zdravstvo, socijalna skrb i kultura ukoliko pregovori sindikata s Vladom, koji su u tijeku, ne rezultiraju potpisivanjem sporazuma o plaćama.

"Ukoliko sa Vladom postignemo zadovoljavajući sporazum, svakako ćemo ga dati na usvajanje našem članstvu",  izjavili su to čelnici sindikata javnih službi Branimir Mihalinec, Spomenka Avberšek i Zvonimir Laktašić na konferenciji. Tako će konačnu riječ oko eventualnog sporazuma, koji do sada još nije postignut, donijeti članovi sindikata. Ukoliko na referendumu taj prijedlog dogovora bude odbačen, sindikati će nastaviti sa prosvjednim aktivnostima.

Predstavnici sindikata javnih službi trenutno se nalaze u prostorijama Vlade RH gdje se nastavljaju pregovori prekinuti jutros oko 3 sata. 

O eventualnim rezultatima pregovora članstvo sindikata i javnost pravovremeno ćemo izvijestiti putem naših web – stranica.

...index.hr...

...dnevnik.hr...

...jutarnji list...