Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
08.09.2017.

Prosvjed „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više„ 15. rujna 2017.

Prosvjed „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više„ 15. rujna 2017.

Matica hrvatskih sindikata zajedno sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske i Mrežom mladih Hrvatske organizira 15. rujna 2017. godine s početkom u 17:30 h na Trgu sv. Marka prosvjed „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više“ kojega u sklopu inicijative „Vrijedim više“.

Prosvjedom se želi ukazati na loš položaj mladih na tržištu rada, a jedna od barijera je stručno osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR).

Stoga je jedan od zahtjeva najavljenog prosvjeda ukidanje mjere stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) te vraćanje pripravništva, kao prvog oblika zapošljavanja.

Našem društvu potrebno je osigurati kvalitetna radna mjesta za mlade koji ulaze na tržište rada te im pružiti dostojanstveni život kroz sustav kvalitetnih politika zapošljavanja.

Stoga Vas pozivamo da se odazovete na najavljeni prosvjed, kako bi u što većem broju podržali mlade u borbi za dostojanstven rad i kvalitetna radna mjesta.

Letak "Vrijedim više", 15.09.2017.