Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
PROSVJED I MI SMO ZDRAVSTVO ! HVALA !!!
  12.05.2023.

PROSVJED I MI SMO ZDRAVSTVO ! HVALA !!!

Jučer, 11.svibnja, na dan 32. obljetnice osnutka Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, u Zagrebu je održan veliki prosvjed pod geslom „I MI SMO ZDRAVSTVO“.

U organizaciji našeg Sindikata i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, medicinske sestre i medicinski tehničari i ostali zdravstveni i nezdravstveni radnici iz cijele Hrvatske došli su izraziti svoje nezadovoljstvo i zahtijevati svoje pravo na dostojanstvo, jednako plaćen rad i unapređenje radno-pravnog statusa.

Zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom na prosvjed pokazali da nećemo prihvatiti parcijalno rješavanje problema i neravnopravan status radnika unutar sustava zdravstva.

Borba za naše zahtjeve nastavlja se i dalje, a o svim daljnjim aktivnostima pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Čestitamo Vam Međunarodni dan sestrinstva koji se ove godine obilježava pod sloganom „Naše sestre, naša budućnost“.

Medicinske sestre i medicinski tehničari koji su ovo zanimanje odabrali za svoj životni poziv i koji jesu naša budućnost, uz zahvalu za svu humanost, požrtvovnost i brigu usmjerenu prema drugima, zaslužuju da se i njihov rad i doprinos prepozna i adekvatno vrednuje. 

Stoga, u zajedništvu koje smo iskazali jučer na prosvjedu, nastavljamo borbu u najboljem interesu i na dobrobit svih medicinskih sestara i medicinskih tehničara.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja