Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
  05.07.2012.

Priopćenje povodom teksta objavljenog u tjedniku Globus

Dana 4. srpnja 2012. godine u tjedniku Globus objavljen je članak u kojemu se predsjednika Matice hrvatskih sindikata, Vilima Ribića, pokušava diskreditirati objavama ogromne količine paušalnih i neistinitih informacija financijske prirode i kojima se sindikalni pokret pokušava prikazati kao isključivo financijski usmjeren. Pridodajući tomu i naslov pod kojim je sam članak objavljen „Bankrot sindikalnog mogula“ vidljivo je da su mediji u tijeku vrlo zahtjevnih i oštrih pregovora s Vladom RH odradili svoju ulogu pokušavajući oslabiti pregovaračke pozicije sindikata pokušajima diskreditiranja njihovih čelnika.

Vidljiva je velika doza neprofesionalizma i nepostojanje istraživačkog novinarstva kada se u jednom od najosjetljivijih trenutaka za radnička prava objavljuju teze o mogućem bankrotu sindikata, pa i same sindikalne središnjice te se kalkulira sa sposobnošću sindikata da organiziraju prosvjede protiv Vlade RH.

Zbog takvih podmuklih i tendencioznih napisa, ostali članovi predsjedništva Matice hrvatskih sindikata i predsjednici sindikata uključenih u Maticu, daju mu bezrezervnu podršku, jer ako je danas na redu gospodin Ribić, već sutra možemo očekivati da bude prozivan bilo tko od drugih sindikalnih čelnika. Gospodina Ribića poznajemo kao čovjeka posvećenog sindikatu i čovjeka kojemu je novac zadnji motiv u životu.

Ovakvi pokušaji utjecaja na pregovore s Vladom RH neće ni malo oslabiti niti razjediniti sindikalnu scenu, već naprotiv, Matica hrvatskih sindikata ostat će ujedinjena i nepokolebljiva u svojim zahtjevima i borbi za prava svojih članova i ostalih radnika kao i do sada.

S poštovanjem,

Sindikati učlanjeni u MHS

Predsjednik SHU -  Zvonimir Laktašić, v. r.

Predsjednik NSZSŠH – Branimir Mihalinec, v. r.

Predsjednik NSZVO – Krunoslav Pisk, v. r.

Predsjednica Glavnog vijeća HSSMS-MT – Anica Prašnjak, v. r.

Predsjednica SOOH – Anita Car, v. r.

Predsjednica NSBDH – Đurđica Pugelnik, v. r.

Predsjednica SRDU – Anita Srhoj, v. r.

Predsjednik SZPRH – Leonardo Barba, v. r.

Predsjednik NSPPH – Milan Stipanović, v. r.

Predsjednik SRSR-HMO – Milan Radulović, v. r.

Članak „Bankrot sindikalnog mogula“, objavljen 4. srpnja 2012. u tjedniku Globus

Odgovor Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja