Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
14.11.2017.

Pregovori za novi TKU se bliže kraju

Pregovori za novi TKU se bliže kraju

Glavna tema sastanka pregovaračkih odbora o novom TKU prošli tjedan bila je naknada za prijevoz koja je jedna od najvažnijih stavki pregovora s obzirom da se za prijevoz radnika samo iz državnog proračuna godišnje izdvaja oko 600 mil. kn.

Koordinator sindikalnog pregovaračkog tima, Branimir Mihalinec istaknuo je kako je naknada za prijevoz na posao izuzetno važna za velik broj zaposlenika u javnim službama. Postoji velik broj javnih službi i svaka ima svoje specifičnosti i upravo zato su teški i dulje traju pregovori o jednom jedinstvenom sustavu naknade za prijevoz.

Nastavak o pitanju prijevoza uslijedio je na jučerašnjem 11. sastanku pregovaračkih odbora gdje se nastojalo pronaći najpovoljnije rješenje za radnike i za poslodavce.

Pregovori se nastavljaju u srijedu, a njihov završetak predviđen je za slijedeći tjedan kada će se usuglasiti konačan prijedloga TKU-a.

 http://vijesti.hrt.hr/pregovori-vlade-i-sindikata-javnih-sluzbi-napreduju

http://net.hr/danas/hrvatska/vlada-i-sindikati-pri-kraju-pregovora-

https://www.tportal.hr/vijesti/sljedeci-tjedan-dogovor-o-kolektivnom-ugovoru-za-javne-sluzbe-

https://www.nacional.hr/pavic-ocekuje-zavrsetak-pregovora-o-tku-u-za-javne-sluzbe-