Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
01.04.2019.

Predstave u Histrionu za Travanj

Predstave u Histrionu za Travanj

USPJEH PREKO NOĆI – David Mamet  SATIRIČNA KOMEDIJA O FILMSKOJ INDUSTRIJI -  3. i 11. travnja u 20 sati 

GLUME: Lana Gojak, Franjo Kuhar, Vladimir Posavec-Tušek
REDATELJICA: Saša Broz
 

U ovoj brutalnoj Mametovoj satiri, osnovni je motiv Hollywooda tema joj je snažna, američka filmska industrija. Ova Mametova satira nevjerojatno je aktualna, a atraktivnost teksta zaokružuje i  svojevrstan "muški" portret borbe za prevlast i moć u svijetu gdje se vrti veliki novac i gdje nema mjesta za iskrena prijateljstva ni emocije.

Svoj  uspjeh, otkako je napisana, predstava niže na mnogim svjetskim kazališnim pozornicama pa su se u ulogama Goulda i Foxa između ostalih našle i apsolutne zvijezde filma Jeff Goldblum i Kevin Spacey a u ulozi Karen trenutačna miljenica američke kinematografije Elizabeth Moss ali i pop zvijezda Madonna. Charlie Fox bori se za opstanak u okrutnom konkurentskom svijetu filmske produkcije i dolazi svom starom prijatelju Bobbyju Gouldu, više rangiranom producentu u filmskoj produkcijskoj kući, sa komercijalnim prijedlogom scenarija za potencijalni filmski hit. Scenarij je gotovo krenuo u proceduru kad je u priču ušla privremena tajnica Karen koja je doslovno preko noći promijenila tijek cijele situacije. Karen je "zloglasna Mametova ženka" koja vrlo vješto lovi na udicu Goulda i to upravo onu na koju se sama trebala upecati.

Redovna cijena ulaznica: 70kn

LAST MINUTE cijena ulaznice za članove35 kn

 

TAJKUNI  Miro Gavran HIT KOMEDIJA najizvođenijeg hrvatskog pisca!!!  – 5., 6. i 12travnja u 20 sati

GLUME: Ana-Marija Parcaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić, Zijad Gračić

REDATELJ: Zoran Mužić

Vrlo zanimljiva i aktualna tema histrionske nove predstave TAJKUNI, M. Gavrana komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju  te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja. Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…

REDOVNA CIJENA: 80 KN

LAST MINUTE cijena ulaznice za članove50 kn

 

FAMOZNA  Peter Quilter – DOKAZ DA SE SNOVI OSTVARUJU, AKO DOVOLJNO JAKO U NJIH VJERUJEŠ!   4.travnja u 20 sati

GLUME: Anja Šovagović Despot, Fabijan Komljenović, Zoran Gogić, Ivana Lazar, Vanja Matujec i Marija Sekelez

REDATELJ: Krešimir Dolenčić

FAMOZNA je glazbena komedija koja se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Predstava opisuje Florence Foster Jenkins, rođenu Narcissu Florence Foster – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti. Jenkins nije imala nimalo smisla za ritam i intonaciju, i teško je držala tonove pa se njezin privatni učitelj prilagođavao njenim pogreškama u ritmu i tempu.

REDOVNA CIJENA: 80 kn

LAST MINUTE cijena ulaznice za članove: 45 kn

Ulaznice možete rezervirati putem maila histrion@histrion.hr ili na brojeve telefona 01 5496 381/387 .