Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
02.09.2013.

Predsjedništvo HSSMS-MT donijelo zaključke o održavanju štrajka

U subotu, 31. kolovoza 2013. godine, održan je sastanak Predsjedništva HSSMS-MT, a na kojemu su iznesene najsvježije informacije o aktualnim pregovorima za novi kolektivni ugovor, kao i o neuspješnom mirenju s Vladom RH.

Stav resornog Ministarstva je da ne prihvaća niti jedan od zahtjeva koje su sindikati postavili, a niti jedan od prijedloga ne želi ni razmatrati. Medijskom kamapnjom koju Ministarstvo vodi javnost se uvjerava kako nam plaće gotovo uopće nisu pale i kako zapravo tražimo nešto što nam ni ne pripada i što nismo zaslužili. Pad plaća i radničkih prava je činjenica s kojom smo suočeni, a sindikate se proziva zbog njihove borbe da se taj trend zaustavi.

Predsjedništvo HSSMS-MT imalo je sve ovo u vidu, a napose odluku Skupštine da medicinske sestre i tehničari idu u štrajk do ispunjenja zahtjeva ukoliko Ministarstvo ne pokaže dobru volju za rješavanjem svih problema u zdravstvu. Nakon vrlo konstruktivne rasprave Predsjedništvo je donijelo zaključke prema kojima će se odmah pokrenuti pravna procedura koja štrajku mora prethoditi kako bi isti bio u potpunosti usklađen sa zakonskim odredbama. U međuvremenu, Glavno vijeće HSSMS-MT u petak (6. rujna 2013.) održat će sastanak kako bi imenovalo štrajkaški odbor koji će rukovoditi svim aktivnostima za vrijeme trajanja štrajka.

O svim detaljima i točnom vremenu početka štrajka, na vrijeme ćemo vas obavijestiti putem vaših sindikalnih povjerenika.

Slobodna Dalmacija - Medicinske sestre i tehničari o datumu štrajka odlučit će u petak

Soundset - Još se ne zna točan datum štrajka medicinskih sestara i liječnika

Novi list - Podijeljeni sindikati: 29 tisuća sestara i liječnika protiv, a 17 tisuća za štrajk

Glas Istre - Još se ne zna datum štrajka u zdravstvu

HRT - Medicinske sestre o datumu štrajka u petak

Večernji list - Podrškom medicinskim sestrama pomozite i sebi