Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
10.05.2019.

Predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak na N1 televiziji govorila o mirovinskog reformi

Predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak na N1 televiziji govorila o mirovinskog reformi

Predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara Ankica Prašnjak gostovala je na N1 televiziji u Studiju uživo gdje je govorila mirovinskoj reformi i stanju u kojem se nalaze medicinske sestre i tehničari.

Za N1 govorila je o mirovinskoj reformi, te istaknula kako medicinske sestre ne ulaze u radni sustav s 20 godina kao što su ulazile prije 20 godina. Istaknula je kako se radi o teškom fizičkom poslu te kako većina sestara i tehničara neće moći raditi do 67. godine.

'Osobno, ja nemam protiv ako netko želi raditi do 107. godine ako je netko spreman i fizički sposoban, ali netko kome je to teško i tko ne može raditi ne treba ih kažnjavati. Većina nas neće biti zdrava i sposobna do 67. godine. Vi morate biti umno sposobni i sve poloviti. Jedan dio će možda moći, ali velika većina neće moći raditi do 67. godine", rekla je predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak.

Napomenula je kako se u poslu medicinskih sestara i tehničara javlja puno profesionalnih bolesti koje im se ne priznaju, a kao primjer navela je 23-godišnjeg medicinskog tehničara kojeg su "presjekla" leđa i kojem su rekli kako je to degerativna bolest. 

"Mi ne tražimo previše, ali ne možemo raditi do 67. godine. Pitam naše vladajuće razmišljaju li o živom čovjeku ili gledaju sve isto. Kroz par godina će nas 50 posto nas otići u mirovinu, a premalo ih izlazi iz škole", rekla je Prašnjak.

Video možete pogledati ovdje:

http://hr.n1info.com/Vijesti/a401319/Ankica-Prasnjak-Medicinske-sestre-ne-mogu-raditi-do-67.-godine.html