Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
14.12.2018.

Predsjednica Sindikata Brankica Grgurić gostovala u emisiji 'Izaberi zdravlje' na Hrvatskom radiju

Predsjednica Sindikata Brankica Grgurić gostovala u emisiji 'Izaberi zdravlje' na Hrvatskom radiju

Na prvom programu Hrvatskog radija, u emisiji 'Izaberi zdravlje', govorilo se o nedostatku medicinskih sestara, a posebno o njihovom odlasku iz inozemstva.

U emisiji su gostovali Predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec, predsjednica Hrvatske udruge kardioloških sestara Ana Ljubas, tajnik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva  Adriano Friganović i Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara Brankica Grgurić.

Predsjednica Sindikata HSSMS-MTa Brankica Grgurić, dotakla se teme o povećanju plaće od 3%, no istaknula je kako male plaće nisu jedini problem s kojima se medicinske sestre susreću.

Kao jedan od problema istaknuto je kako medicinske sestre odrađuju i poslove za koje nisu plaćene, od čišćenja do administracije, a koji nisu u njihovom opisu radnom mjesta. Nezadovoljstvo unutar struke, nastalo je zbog neprepoznavanja vlasti problema struke.

Predsjednica Sindikata govorila je o nepravednom plaćanju medicinskih sestara, te navela kako se nada kako će sustav prepoznati kako je potrebno imati zdravu medicinsku sestru, školovanu medicinsku sestru i plaćenu medicinsku sestru.

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje.