Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
  14.03.2014.

Predavanje u Belišću - 13.03.2014.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara nastavlja sa sindikalnim radom i aktivnostima u podružnicama te je stoga dana 13. ožujka održano predavanje u Belišću u organizaciji podružnice DZ Valpovo.

Predsjednica Glavnog vijeća HSSMS MT Anica Prašnjak  pobliže je upoznala sve prisutne članove i ostale zdravstvene radnike koji su se odazvali na stručnom predavanju sa radom i ciljevima HSSMS MT kao i sa svim aktivnostima koje je Sindikat poduzeo za vrijeme pregovora za novi Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odvjetnica Margita Plažanin sa pravnog stajališta pojasnila je sva sporna pitanja koje se javljaju u primjeni novoga Kolektivnog ugovora, zaključcima Povjerenstva za tumačenje Kolektivnog ugovora kao i Prijedlog novoga Zakona o radu.

Sindikalni povjerenik DZ Valpovo Brankica Marušić ukazala je na probleme medicinskih sestara i tehničara u DZ Valpovo pa je stoga konstruktivna rasprava svih prisutnih uvelike doprinijela daljnjem radu i zalaganju podružnice i njezinih članova.

U nastavku možete pročitati članak u regionalnom dnevniku Glas Slavonije o održanom stručnom predavanju u Belišću.

Glas Slavonije: Anica Prašnjak: U Slavoniji nedostaje čak 20 - 60 posto sestara.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja