Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
23.04.2015.

Poziv na prosvjed u Sisku - 1. svibanj, Međunarodni praznik rada

Poziv na prosvjed u Sisku    -    1. svibanj, Međunarodni praznik rada

Međunarodni praznik rada koji se tradicionalno obilježava 01. svibnja, ove godine će se održati u Sisku s obzirom da je industrija u ovom gradu punom potencijala nažalost zbog loših ekonomskih politika upropaštena, a radnici otpušteni.

Stoga postoji mnogo razloga zašto će se Međunarodni praznik rada ove godine održati u Sisku, simbolu hrvatske industrije u kojem su brojni radnici otpušteni u poduzećima metalne, drvne industrije, tvornice tekstila i kože, a veliki broj strepi nad svojom sudbinom radnih mjesta u prerađivačkoj, naftnoj i petrokemijsko industriji čija je budućnost neizvjesna.

Dana, 21. svibnja 2015. održana je tiskovna konferencija u organizaciji pet sindikalnih središnjica gdje je predstavljen moto ovogodišnjeg prvosvibanjskog prosvjeda:

"Za spas industrije i radna mjesta"

Čelnici sindikalnih središnjica na prosvjed su pozvali sve građane i članove sindikata kako bi na prosvjedu dali potporu za očuvanje i razvitak hrvatske industrije.
Ovo je prilika da svi zajedno pokažemo solidarnost i upozorimo na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju u zemlji, obezvređivanje radničkih prava stoga vas sve pozivamo da se odazovete prosvjedu u Sisku kako bi svi zajedno u što većem broju pružili podršku nezaposlenim i zaposlenim radnicima u Sisku koji strepe za svoja radna mjesta kao i svim građanima naše zemlje koji svakodnevno teško prolaze kroz gospodarsku i socijalnu krizu.


Također, apeliramo na članove našeg sindikata u Sisku i okolnim mjestima da pokušaju u što većem broju odazvati se prosvjedu.
Ovo je prilika da svi zajedno pokažemo solidarnost i upozorimo na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju u zemlji, obezvređivanje radničkih prava stoga još jednom pozivamo sve vas da se odazovete i da svi zajedno u što većem broju pokažemo našu snagu i volju.

U nastavku možete preuzeti poziv Matice hrvatskih sindikata kao i upute za prvosvibanjski prosvjed.

Poziv

Upute za prosvjed