Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
12.10.2018.

Poziv na prosvjed protiv mirovinske reforme: 'Dođi na prosvjed! I tebe se tiče!'

Poziv na prosvjed protiv mirovinske reforme: 'Dođi na prosvjed! I tebe se tiče!'

U subotu 20. listopada 2018. u 12 sati, na Europskom trgu održat će se prosvjed protiv mirovinske reforme. 

Vlada je ovog ljeta izašla s prijedlogom mirovinske reforme za koju je predviđeno da će na snagu stupiti 1. siječnja 2019. godine. Mirovinskom reformom namjerava se, između ostalog, ubrzati podizanje dobi za odlazak u starosnu mirovinu sa 67 godina, povećati penalizacija prijevremenih starosnih mirovina te pooštriti kriterije za ostvarivanje prava na starosnu mirovinu radnika s preko 40 godina radnog staža.

17. rujna 2018. godine sastanak predstavnika sindikata s ministrom rada i mirovinskog sustava Marka Pavića prekinut je nakon manje od sat vremena demonstrativnim napuštanjem sastanka od strane predstavnika sindikata. Ministar Pavić odbio je pregovarati o snižavanju dobi za odlazak u mirovinu i penalizaciji za prijevremeni odlazak u mirovinu, nakon čega su Sindikati napustili sastanak.

Idući sastanak održan je 24. rujna 2018. nakon kojeg predstavnici Sindikata i ministar Pavić nisu uspjeli pronaći zajednički jezik glede mirovinske reforme. 

Prosvjed je najavljen za subotu, 20. listopada na Europskom trgu.

 plakat3.bmp

plakat2.bmp

 

 

Plakat možete pogledati ovdje.