Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Poziv na dostavu dokumentacije članovima HSSMS MT čiji su domovi stradali u potresu 29.12.2020.
  01.02.2021.

Poziv na dostavu dokumentacije članovima HSSMS MT čiji su domovi stradali u potresu 29.12.2020.

Pozivamo članove Sindikata, koji su pretrpjeli veća oštećenja svojih stambenih objekata u potresu koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio Sisačko - moslavačku županiju te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, da se obrate Sindikalnim povjerenicima u svojim ustanovama, u svrhu dostave zamolbe za pomoć zajedno s pripadajućom dokumentacijom, kako bi na temelju odluka nadležnih tijela mogli ostvariti pravo na socijalnu pomoć zbog elementarne nepogode.

Sve članice i članovi Sindikata koji redovito izvršavaju članske obveze, čiji su stambeni objekti u kojima redovito stanuju stradali tijekom potresa dana 29. prosinca  2020. godine, a koji žele ostvariti pravo na socijalnu pomoć zbog elementarne nepogode, trebaju dostaviti sljedeću dokumentaciju: 

– zamolbu (opis oštećenja, posebne napomene ukoliko ih ima i sl., vlastoručno potpisuje član koji podnosi zamolbu)

zahtjev za ostvarivanje socijalne pomoći (obrazac/zahtjev ispunjava sindikalni povjerenik, vlastoručno potpisuje član koji podnosi zamolbu)

– dokument iz kojeg je vidljiv stupanj oštećenja (neuporabljivo, privremeno neuporabljivo ili uporabljivo) izdan od nadležnog tijela lokalne ili područne samouprave

– izvadak iz zemljišnih knjiga iz kojeg je vidljiva činjenica vlasništva ili suvlasništva oštećenog stambenog objekta 

– presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prijavi prebivališta/boravišta iz koje je vidljivo kako je prebivalište/boravište prijavljeno prije 29. prosinca 2020. godine

– presliku vjenčanog lista ukoliko je bračni drug vlasnik oštećenog stambenog objekta ili izvadak iz registra životnog partnerstva ukoliko je životni partner vlasnik oštećenog stambenog objekta

– ukoliko je izvanbračni partner ili neformalni životni partner vlasnik oštećenog stambenog objekta potrebno je priložiti Izjavu danu kod javnog bilježnika, pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću, uz dva svjedoka o izvanbračnoj zajednici i zajedničkom kućanstvu na adresi oštećenog stambenog objekta.

Odluke o pojedinačnim zahtjevima kao i o iznosima socijalne pomoći donijeti će Predsjedništvo Sindikata nakon isteka roka za dostavu dokumentacije.

Sve zamolbe podnose se poštanskim putem, najkasnije do 28. veljače 2021. godine, na adresu:

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara
Draškovićeva 48
10000 Zagreb


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja