Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Potpisan Dodatak II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama
  19.05.2023.

Potpisan Dodatak II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

Čelnici reprezentativnih sindikata javnih službi i predstavnici Vlade RH, 19. svibnja 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici potpisali su Dodatak II. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

U Dodatku II. TKU prvi put je primijenjena nova odredba Zakona o radu koja propisuje da se kolektivnim ugovorom materijalna prava mogu ugovoriti u većem opsegu za članove sindikata koji su pregovarali o kolektivnom ugovoru.

Slijedom te odredbe ovim Dodatkom ugovoren je regres za 2023. godinu u iznosu od 300,00 eura za službenike i namještenike u javnim službama koji su članovi reprezentativnih sindikata tj. onih koji su pregovarali za izmjene i dopune TKU-a: Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Sindikata hrvatskih učitelja, Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Nezavisnog sindikata zaposlenih u hrvatskom zdravstvenom osiguranju, Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu – Preporod, Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatskog liječničkog sindikata i Sindikata Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Za sve ostale zaposlenike koji nisu članovi gore navedenih sindikata regres za 2023. iznosit će 250,00 eura.

Također za 2024. godinu ugovorena je isplata uskrsnice, a o njenom iznosu pregovarat će se u rujnu ove godine.

Također s istim materijalnim pravima potpisan je i Dodatak II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja