Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
05.09.2019.

Podrška sindikalne solidarnosti iz EPSU-a

Podrška sindikalne solidarnosti iz EPSU-a

Europska federacija sindikata javnih službi EPSU okuplja sindikate iz cijele Europe te predstavlja 8 milijuna radnika u javnim službama diljem Europe.

Povodom prosvjednih aktivnosti koje naš Sindikat organizira kako bi pokazali zalaganje za dostojanstvene uvjete rada i dostojanstveno plaćen rad glavni tajnik EPSU-a Jan Willem Goudriaan je uputio podršku solidarnosti u kojoj ističe opravdanost naših zahtjeva i u ime EPSU-a želi nam uspjeh u svim našim prosvjednim aktivnostima.

U nastavku možete pročitati Pismo solidarnosti.

Poštovani kolege,

u ime EPSU-a, Europske federacije sindikata javnih službi i europskog glasa za radnike u javnim službama i zdravstvenoj skrbi, želim Vam uspjeh u prosvjednim akcijama.

Radnici u zdravstvu i socijalnoj službi zaslužuju povećanje plaća i dostojanstvene uvjete rada.
Podržavamo Vašu akciju „5 do 12“ za zdravstveni sustav.

Nije prihvatljivo da Vlada nastoji zastrašiti radnike koji žele biti obaviješteni o stanju u pregovorima, nedostatku konkretnih prijedloga Vlade koji bi udovoljili zahtjevima radnika i raspravljali o budućnosti zdravstvenog sustava.

S poštovanjem,

Jan Willem Goudriaan

Glavni tajnik EPSU-a

EPSU solidarity letter to the Croatian Health Care Unions