Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
15.12.2009.

PETNAESTAK ZDRAVSTVENIH USTANOVA ISPLATILO BOŽIĆNICE

Unatoč najavi da zaposlenima u javnim službama neće biti isplaćene božićnice u zajamčenom iznosu od 1.250 kuna, petnaestak zdravstvenih ustanova isplatilo ih je sa ovomjesečnom isplatom plaća, budući da je novac za božićnice u zdravstvu već osiguran u ugovorenim limitima ustanova, izjavila je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek.

“Ministar zdravstva do jučer je tvrdio da su božićnice osigurane u limitima, a upitan prije nekoliko dana hoće li biti isplaćene, odgovorio je da je on jedini ministar koji je u limitima ustanova osigurao sva materijalna prava zaposlenima”, kazala je Avbeškek, navodeći kao primjer bolnice koje su isplatile božićnice, poput zagrebačkih KB Dubrava i Klinike za zarazne bolesti ‘Fran Mihaljević’, te bolnica u Čakovcu i Popovači. Avberšek je pozvala i ostale ravnatelje da ispoštuju kolektivni ugovor i isplate radnicima ono što im pripada. U protivnom najavila je tužbu protiv Vlade kao poslodavca zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora.

...hrvatska televizija...

...dnevnik.hr...

...tportal...

...net.hr...