Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
04.03.2019.

Održani su izbori za Nadzorni odbor, Člansko vijeće i predsjednika Matice hrvatskih sindikata

Održani su izbori za Nadzorni odbor, Člansko vijeće i predsjednika Matice hrvatskih sindikata

U petak, 1. ožujka 2019. održana je 1. sjednica u IX. sazivu Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata. Na sjednici je izložen pregled aktivnosti i učinaka Matice u 2018. godini te je raspravljano o aktualnim sindikalnim temama. Nakon rasprave jednoglasno su prihvaćeni pregled aktivnosti, financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora te je usvojena politika Matice za 2019. godinu.

Ovogodišnja sjednica bila je posebna obzirom da je ova godina izborna godina za Maticu. Održani su izbori za Nadzorni odbor, Člansko vijeće i predsjednika Matice hrvatskih sindikata.

Na mandat od 3 godine u Nadzorni odbor izabrani su g. Želimir Dulčić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, g. Jere Bilan iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, gđa. Ljiljana Sambol iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara i gđa. Ariana Bogner Boroš iz Sindikata hrvatskih učitelja i gđa. Anita Gjopar iz Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske. U Člansko vijeće Matice izabrani su gđa. Heli Hajdić Nikolić (NSZVO), g. Nijaz Karić (NSZSSH), g. Zoran Šinjak (HSSMS-MT), g. Aleksandar Lukadinović (SHU) i gđa. Sandra Popović (Sindikat radnika, sporta i rekreacije u HMO).

Za predsjednika Matice hrvatskih sindikata, tajnim glasovanjem, ponovno je izabran g. Vilim Ribić.

Nakon Velikog vijeća Matice, održana je i sjednica Velikog Vijeća Vertikale obrazovanja na kojoj je obavljena redovna rotacija čelnika Vertikale. Funkciju predsjednice Vertikale obrazovanja u narednom mandatu obnašat će gđa. Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.