Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
23.08.2019.

Održan sastanak pregovaračkih odbora za djelatnost zdravstva

Održan sastanak pregovaračkih odbora za djelatnost zdravstva

U Ministarstvu zdravstva danas su se ponovno sastali pregovarački odbori Vlade i sindikata kako bi započeli nove pregovore o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja s obzirom da je 31. srpnja potpisano produženje Kolektivnog ugovora do 31. listopada.

Sindikati su istaknuli da ne odustajemo od ranije parafiranog dogovora o povećanju plaća za 3 posto na uvjete rada i 4 posto na odgovornost za život i zdravlje ljudi.

Što će biti startna osnova Vlade u pregovorima, odnosno što će ponuditi zaposlenima u zdravstvu, vidjeti ćemo u nastavku pregovora, koji se nastavljaju u ponedjeljak, 26.kolovoza no ne odustajemo od onoga što je parafirano te najavljujemo pokretanje štrajka ako Vlada ne prihvati parafirano povećanje plaća.

Iako pregovori mogu trajati najkasnije do 31. listopada, nama je cilj da ih završimo što je moguće ranije, a kroz cijelo to vrijeme, nastavljamo pripreme za štrajk. Ukoliko Vlada izrazi jasan stav da ne pristaje na naše zahtjeve,  naša će tijela donijeti odluke o potrebnim sindikalnim akcijama i štrajku.

U nastavku možete pročitati vijesti na temu pregovora, kao i gostovanje predsjednice Sindikata Brankice Grgurić u emisiji N1.

N1, predsjednica Sindikata Brankica Grgurić

dnevnik.hr, "Sindikati u zdravstvu najavljuju štrajk"

HRT, "Nema napretka u pregovorima Vlade i sindikata u zdravstvu"

RTL, "Hoće li u štrajk?"

N1, "Vlada bez konkretnog prijedloga, kupuju vrijeme"

jutarnji.hr, "Nastavak u ponedjeljak"

tportal.hr, "Vlada kupuje vrijeme"