Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
15.05.2017.

Obilježavanje 26. obljetnice Sindikata, 11. svibnja 2017.

Obilježavanje 26. obljetnice Sindikata, 11. svibnja 2017.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva i obilježavanja 26. obljetnice osnutka Sindikata , 11. svibnja 2017. održan je 1. sastanak V. saziva Nacionalnog vijeća Sindikata u Histrionskom domu u Zagrebu.

Predsjednica Sindikata Brankica Grgurić u svojoj uvodnoj prezentaciji istaknula je da medicinske sestre imaju ključnu ulogu u određivanju kvalitete, učinkovitosti i dostupnosti zdravstvene skrbi , a i probleme medicinskih sestara zbog kojih je njihov rad često podcijenjen.

Predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak prisutnima je prezentirala Izvješće o radu Sindikata u 2016. godine., kao i rad i aktivnosti ove godine.

Medicinske sestre i tehničari su najveća skupina djelatnika u zdravstvu sa više od 37 000 zaposlenih, no unatoč tome svakodnevno se susreću s problemima nedovoljnog broja sestara u bolnicama, nedostatne edukacije, nepovoljnih uvjeta rada , nedostatne i spore komunikacije.

U svom izlaganju Brankica Grgurić i Anica Prašnjak istaknule su važnu ulogu Sindikata gdje se svakodnevno zalažemo za poboljšanje položaja medicinskih sestara i borbu za bolja materijalna prava te su naglasile da će Sindikat i nadalje ustrajati u ostvarenju pravednog položaja i statusa svake medicinske sestre u Republici Hrvatskoj.

Histrionski dom tom prilikom okupio je veliki broj naših članova, medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji su u ugodnoj atmosferi i druženju obilježili Međunarodni dan sestrinstva.

Nakon radnog djela sastanka Nacionalnog vijeća svi prisutni su uživali u kazališnoj predstavi „Sarmica“ u režiji Zorana Mužića, a glumili su Ksenija Pajić, Duško Valentić i Mladen Čutura.