Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
30.10.2018.

Ni nakon zadnje runde pregovora dogovor s Vladom nije postignut

Ni nakon zadnje runde pregovora dogovor s Vladom nije postignut

Sindikati javnih i državnih službi nisu postigli dogovor s Vladom RH o povećanju osnovice plaće u idućoj godini. Sindikati javnih službi traže rast plaća koji prati povećanje plaće realnoga sektora, a najmanje 5,8%, a sindikati državnih službi ističu da se s Vladinom ponudom od 3%  od 1. siječnja iduće godine plaće ipak povećavaju odnosno vraćaju na razinu od prije pet godina.

Branimir Mihalinec, predsjednik NSZSŠH: Za pregovarački odbor javnih sindikata ta je ponuda apsolutno neprihvatljiva, no mi ćemo je dati našim članovima na konzultaciju. Vjerujemo da naši članovi to neće prihvatiti i da se spremaju za pritiske i borbe, a to je najava štrajka i štrajk.

Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih službenika rekao je da su minimalna očekivanja bila da se razina plaća vrati na 2013. g. i sa ovih 3% to se i događa.

Marko Pavić, ministar rada i socijalne skrbi: Ovo je zadnji krug pregovora u kojem smo istaknuli kao Vlada konačnu ponudu, a to je 3% povećanja osnovice s 1. siječnjom 2019. g. Naravno da smo spremni u petom, šestom mjesecu slijedeće godine sjesti ponovo sa sindikatima i vidjeti ima li proračunskih mogućnosti za još više, ali trenutačno ovo je maksimum.