Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
13.01.2010.

NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA PROSLAVIO 20. GODIŠNJICU OSNUTKA SINDIKATA

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, u ponedjeljak, 11. siječnja 2010. g. u kazalištu "Komedija" svečano je obilježio dvadesetu obljetnicu  osnutka Sindikata.  Svečanosti su nazočili premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Stjepan Mesić  koji je istaknuo da je Nezavisni sindikat znanosti u vrijeme osnivanja bio iskaz duha novog vremena i nove uloge sindikata u cjelini. Premijerka Kosor istaknula je da je proteklih godina između Nezavisnog sindikata znanosti i Vlade izgrađeno istinsko partnerstvo, međusobno uvažavanje i poštovanje. Podsjetila je da je prije 16 godina taj sindikat bio potpisnik Sporazuma o socijalnom dijalogu kojim je utemeljeno Gospodarsko-socijalno vijeće.

O djelovanju Nezavisnog sindikata opširno je govorio predsjednik njegova Velikog vijeća, Vilim Ribić, koji je usporedio nastanak Sindikata i Hrvatske države, te je istaknuo da se u Sindikatu štedjelo dok se u državi trošilo i davalo privilegije. Pohvalivši što je Vlada ravnomjerno rasporedila teret kriznog poreza, Ribić je premijerki poželio uspjeh u daljnjoj borbi protiv korupcije. 

govor Vilima Ribića

metro-portal.hr

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara ovim putem čestita Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja dvadesetu godišnjicu osnutka Sindikata te želi puno uspjeha u daljnjem radu i nastavak dobre suradnje!