Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
07.06.2010.

NASTAVLJAJU SE PRIPREME ZA PRIKUPLJANJE POTPISA ZA REFERENDUM

Sindikalne središnjice nastavljaju pripreme za akciju prikupljanja potpisa za referendum protiv izmjena Zakona o radu koja će se održati od 9. do 23. lipnja 2010. godine i ne prihvaćaju pozive na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor dok Vlada ne povuče sporni prijedlog izmjene ZOR-a, istaknuli su sindikalni čelnici na konferenciji za novinare održanoj u subotu, 5. lipnja.

Sindikati su odbili poziv za sastanak s premijerkom 8. lipnja, osobito jer je Jadranka Kosor ostala pri odluci o izmjeni ZOR-a tvrdeći kako "Vlada ne ukida kolektivne ugovore, već nastoji pospješiti kolektivno pregovaranje u novim uvjetima" koje karakterizira pad BDP-a od pet - šest posto.

Također nastavljaju s pripremama za Svesindikalni sabor, koji će se održati 14. lipnja u Zagrebu, na kojem će usvojiti rezolucije i set aktivnosti za borbu protiv "nakaradnih izmjena ZOR-a".

Na sastanku Koordinacije sindikalnih središnjica i Organizacijskog odbora za izjašnjavanje birača o potrebi raspisivanja referenduma u petak, 4 lipnja donesena je i Odluka o izjašnjavanju birača o raspisivanju referenduma koju vam donosimo u nastavku.


...odluka...