Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
19.08.2019.

Nastavak pregovora za povećanje plaća u zdravstvu, 20. kolovoza 2019.

Nastavak pregovora za povećanje plaća u zdravstvu, 20. kolovoza 2019.

U utorak, 20. kolovoza prijepodne, pregovarački odbori resornog Ministarstva i reprezentativnih sindikata u zdravstvu, nadajmo se u dobroj namjeri, sastaju se kako bi nastavili pregovore za povećanje plaća u zdravstvu.

Predstavnici Sindikata neće odustati od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora.

I dalje će inzistirati na povećanju plaća za tri posto na uvjete rada i četiri posto na odgovornost za život i zdravlje ljudi za sve zdravstvene i nezdravstvene djelatnike u procesu dijagnostike i liječenja, kao i na ostalim pogodnostima koje su dogovorene tijekom više mjesečnih pregovora.

Predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Anica Prašnjak naglasila je da očekuje da u Ministarstvu zdravstva sindikati dobiju definitivan odgovor što je Vlada odlučila napraviti kako bi se prepoznale potrebe zaposlenih u zdravstvu, ponajviše medicinskih sestara i liječnika, koji su vrlo tražena roba na europskim tržištu.

„Ono što se više traži ima i veću cijenu, a u ovom su trenutku najtraženije medicinske sestre. Treba zadržati naše ljude, a da bi to bilo moguće nužno je podizanje cijene rada“, poručuje Prašnjak.

dnevnik.hr "Zadnja prilika, Hoće li medicinske sestre i tehničari u štrajk?"

RTL.hr, "Dvostruko veće plaće ili štrajk u zdravstvu: Mogu li se sindikati i Kujundžić dogovoriti?"

N1 TV, "Ako Vlada ne prihvati zahtjev za povećanjem plaća, sindikati će tražiti još više"