Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
08.08.2013.

Nastavak pregovora sa Vladom o novom Kolektivnom ugovoru

Dana 07. kolovoza 2013. nastavljen je protokol pregovaranja o Novom kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja između triju sindikata, Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Hrvatskog liječničkog sindikata i Samostalnog sindikata u zdravstvu.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Hrvatski liječnički sindikat dostavili su resornom Ministarstvu zajednički prijedlog novog Kolektivnog ugovora koji je na razina prava koja su radnicima ukinuta, a isti  ujedno predstavlja platformu za daljnje pregovaranje.

Ministarstvo zdravlja nije dostavilo sindikatima svoj prijedlog Kolektivnog ugovora pa je stoga za idući tjedan dogovoren nastavak pregovora Ministarstva i sindikata gdje bi se Ministarstvo zdravlja trebalo očitovati o dostavljenom prijedlogu ugovora našeg Sindikata i Hrvatskog liječničkog sindikata, a također bi trebalo dostaviti i svoj prijedlog.

Slijedom svega navedenoga dogovoreno je da će se slijedeći sastanak održati kroz nekoliko dana o čemu ćemo Vas pravodobno izvijestiti.

dnevnik.hr : Nastavak pregovora medicinskih sestara sa Vladom - ravnatelj KB Dubrava prijeti mladim liječnicima zbog prekovremenih sati?!

HRT: Bez dogovora oko kolektivnog ugovora u zdravstvu.

24sata: Sindikati nastavljaju pregovore s ministrom Ostojićem

vecernji.hr: Odugovlače jer im odgovara da nas plaćaju po starom

RTL: Ravnatelj KB Dubrava prisiljavao kolege da rade?

dalje.com : Uzaludni pokušaji, nema napretka u pregovorima o novom Kolektivnom ugovoru u zdravstvu

index.hr: Štrajk je postao vrlo izvjestan: Propao i drugi krug pregovora o novome Kolektivnom ugovoru u zdravstvu

glasistre.com: Počeli pregovori sa Vladom