Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
21.07.2009.

KRIZNI POREZ - NOVI PRIJEDLOG VLADE

Pregovori  sindikata javnih i državnih službi, predstavnika poslodavaca i Vlade o najavljenom smanjenju plaća prekinuti su u Banskim dvorima oko 19 sati.

Vlada je danas socijslnim partnerima predložila uvođenje kriznog poreza na sve mirovine i plaće u državi, neovisno o tome jesu li zarađene u državnom ili privatnom sektoru. Novi namet obuhvatio bi sve plaće i mirovine iznad 3000 kuna.

Prema zadnjim informacijama krizni porez plaćao bi se po stopi od pet posto. Najprije se spominjala stopa od osam posto, ali je nakon današnjih pregovora vlade i sindikata to korigirano na pet posto.

Porez bi bio privremenog karaktera, za razdoblje od 1. kolovoza ove godine do kraja 2010. godine. Uvođenje kriznog poreza ili antirecersijskog nameta, kako su ga neki nazvali, Vlada predlaže kao alternativu smanjenju mirovina i plaća u javnom sektoru.

Predstavnici sindikata su nakon sastanka ponovili da podupiru namet po progresivnoj stopi - kada stopa raste ovisno o primanjima, a najniža se ne diraju. 

Pregovori se nastavljaju sutra.

...hrvatska radiotelevizija...

...dnevnik.hr...

...rtl televizija...

...jutarnji list...

...večernji list...

...net.hr...

...index.hr...

...tportal...