Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
20.09.2013.

Izvješće o provođenju štrajka

Štrajk medicinskih sestara, medicinskih tehničara te liječnika započet u srijedu 18. rujna 2013. godine i dalje se nastavlja u zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske i trajati će sve do ispunjena zahtijeva.

Članovi Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara svakodnevno dostavljaju informacije sa terena te upućuju na nepravilnosti koje se i dalje pojavljuju u pojedinim zdravstvenim ustanovama.

Djelatnici koji su u štrajku izloženi su nezakonitom pritisku, ravnatelji prozivaju radnike zbog postavljanja plakata, zahtijevaju zapisivanje imenom i prezimenom ljudi koji su u štrajku.

Zbog svega navedenog  HSSMS - MT je poslao dopis Ministarstvu zdravlja i Državnom inspektoratu prijave protiv  bolnica u kojima su djelatnici koji štrajkaju izloženi mobbingu.

Također sporna informacija javila se glede informacija iz Ministarstva zdravlja te od strane sindikata koliki postotak medicinskih radnika štrajka što će danas pokazati akcija 5 do 12 kojom će se opovrgnuti kontradiktorne tvrdnje ministarsva da je štrajku pristupio zanemariv broj radnika.

Slijedom navedenoga, danas ispred bolnica 5 minuta do 12 sati će se okupiti zdravstveni radnici koji su u štrajku kako bi se građanima pokazala prava istina o broju radnika koji sudjeluju u štrajku te bi se na taj način opovrgnule izjave resornog Ministarstva o slabom odazivu radnika u štrajku.

POZIV 5 DO 12

Našice: Štrajk medicinskih sestara i tehničara

Hrvatska uživo: Gost Predsjednica Glavnog vijeća HSSMS - MT Anica Prašnjak

dnevnik.hr: Štrajkaši pozvali inspekciju zbog navodnih pritisaka na štrajkaše

liderpress.hr: Najavljenja akcija 5 do 12

Osijek031.com: Akcija 5 do 12

24sata.hr: Nastavlja se štrajk liječnika: U 5 do 12 će izaći pred bolnice

HRT: Sindikati zovu inspektorat: Neka se uvjereu brutalne pritiske na štrajkaše

index.hr: Ministarstvo tvrdi da štrajka samo 14 posto mediicnskih sestara i lječnika, svi koji su u štrajku sutra izlaze pred bolnice

glasistre.hr: Zbog pritisaka na štrjkaše inspekcija u bolnicama

slobodnadalmacija.hr: Ministarstvo: Štrajka 19 posto liječnika, Sindikati: Odaziv je 80 %!