Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
18.10.2018.

Europski parlament će glasati o izvještaju o Direktivi o pravu na vodu za piće

Europski parlament će glasati o izvještaju o Direktivi o pravu na vodu za piće

Europska građanska inicijativa Right2water lobira sve zastupnike u Europskom parlamentu da podrže mogućnost univerzalnog pritsupa vodi, kao jednom od kriterija ljudskog prava,  koji uključuje i kvalitetu, dostupnost i pristupačnost.

Za manje od tjedan dana Europski parlament će glasati o izvještaju o Direktivi o pravu na vodu za piće. Ovo je prvi put da Europska komisija daje formalno priznanje Europskoj građanskoj inicijativi Right2water (Pravo na vodu).

Međutim, neki članovi Europskog parlamenta pokušavaju razvodniti ionako blag prijedlog Europske komisije. To je za nas neprihvatljivo. Izvještaj Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI committee) usvojen je u rujnu prošle godine s tankom većinom. Još uvijek možemo promijeniti odnos moći po pitanju glasanja u Europskom parlamentu.

Molimo vas da tekst u nastavku kopirate i pošaljete vašem zastupniku/ci u Europskom parlamentu te od njega/nje zatražite da podrživi alternativne amandmande na članak 1 i članak 13 (više informacija ovdje).

Poštovani zastupniče/zastupnice,

kao građanin/ka sam od 2012. godine podržavao Europsku građansku inicijativu Pravo na vodu. Molim vas da se pri glasanju izjasnite za dva alternativna kompromisna amandmana koja će omogućiti da prijedlog Europskog parlamenta bude ambiciozniiji. Naime, htjeli bismo da Parlament podrži jasnu i snažnu formulaciju o univerzalnom pristupu na vodu, a ne samo neodređen iskaz koji ne priznaje ljudsko pravo na vodu.

S poštovanjem,

 

Popis MEP-ova je ovdje

ivan.jakovcic@europarl.europa.eu

dubravka.suica@europarl.europa.eu

ivica.tolic@europarl.europa.eu

ruza.tomasic@europarl.europa.eu

zeljana.zovko@europarl.europa.eu

ivana.maletic@europarl.europa.eu

marijana.petir@europarl.europa.eu

jozo.rados@europarl.europa.eu