Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
12.03.2020.

HSSMS MT preporučuje odgodu stručnih, sindikalnih skupova i sastanaka zbog pandemije koronavirusa

HSSMS MT preporučuje odgodu  stručnih, sindikalnih skupova i sastanaka zbog pandemije koronavirusa

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) zbog globalnog geografskog širenja uzrokovanog korona virusom proglasila je COVID-19 globalnom pandemijom.

Ovih dana svjedočimo velikom širenju korona virusom u Europi zbog čega su Ministarstvo zdravstva i Stožer civilne zaštite RH dali preporuku o odgodi svih javnih okupljanja i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Slijedom toga Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara smatra da je važno postupiti u skladu s preporukama nadležnih institucijama te stoga upućujemo svim članovima, sindikalnim povjerenicima da svi zajedno odgovorno postupaju u skladu s preporukama i odgode javna okupljanja i sastanke na kojima sudjeluje veći broj ljudi.

Svjesni smo velike odgovornosti svih zdravstvenih radnika tako i medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji u ovoj kriznoj situaciji pokazuju maksimalnu predanost, angažiranost, profesionalnost i strpljenje unatoč pojačanom stresu i pritisku s kojim se trenutno svakodnevno suočavaju.

Zdravstvena radna snaga pokazala je da je u potpunosti spremna odgovoriti na trenutnu kriznu situaciju.

U nastavku vam donosimo važne informacije zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa COVID-19.

HZJZ- Krizni stožer, preporuke, Popis telefonskih brojeva epidemiologa u pripravnosti-VAŽNO!

HZJZ- najnovije preporuke Covid-19

Uputa za poslodavce i radnike vezano uz nCoV bolesti (Covid-19)

Prava osiguranika na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa (2019nCov)

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga će dana do 15 sati na svojim web stranicama objaviti najnovija saznanja u vezi koronavirusa pa vas upućujemo da redovito pratite najnovije vijesti.

Ministarstvo zdravstva

Hrvatski zavod za javno zdravstvo