Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
31.07.2019.

Hoće li Vlada RH danas prihvatiti parafirani Dodatak II Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja?

Hoće li Vlada RH danas prihvatiti parafirani Dodatak II Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja?

Danas ističe Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a za čije izmjene i dopune su pregovori započeli još početkom godine.

Iako je Dodatak II kojim je dogovoreno povećanje plaća u zdravstvu za 3% od 1. kolovoza 2019. godine te 4% od 1. listopada 2019. godine, te još neke pogodnosti, parafiran prije gotovo dva tjedna, Vlada RH još nije donijela odluku o njegovom prihvaćanju.

Hoće li Vlada RH danas na užem kabinetu prihvatiti parafirani Dodatak II, tek ćemo vidjeti, a ukoliko ne bude, sindikati najavljuju prosvjede i štrajkove jer ovakvo ponašanje vladajućih prema zaposlenima u zdravstvu je nedopustivo.

Na linkovima niže možete pročitati objave medija o problemu potpisivanja Dodatka II Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja s time da naglašavamo da je Večernji list prenio nepotpunu informaciju budući da se radi o povećanju plaća od 7%, a ne 4% kako su objavili na današnjoj naslovnici odnosno 3% od 1. kolovoza 2019. godine te 4% od 1. listopada 2019. godine.

 

http://hr.n1info.com/Vijesti/a423408/Smatramo-nemoralnim-da-6-mjeseci-pregovaramo-parafiramo-pa-da-nas-se-izigra.html

https://vijesti.hrt.hr/531948/sindikat-zdravstva-o-izmjenama-kolektivnog-ugovora

http://hr.n1info.com/Vijesti/a423382/Krajnji-rok-U-zdravstvu-vece-place-ili-slijedi-novi-strajk.html

https://net.hr/danas/hrvatska/danas-je-dan-d-za-zdravstvene-djelatnike-ako-vlada-ne-prihvati-izmjene-kolektivnog-ugovora-sindikalisti-razmatraju-novi-strajk/

https://www.vecernji.hr/vijesti/krajnji-rok-u-zdravstvu-place-vece-cetiri-posto-ili-slijedi-novi-strajk-1335503