Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
09.01.2019.

Članovi Sindikata ostvaruju 20% popusta na ulaznice u HNK

Članovi Sindikata ostvaruju 20% popusta na ulaznice u HNK

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu središnja je i najstarija kazališna institucija u Hrvatskoj, u kojoj djeluju tri ansambla: operni, dramski i baletni. Godišnje se izvede najmanje dvanaest premijera, što uz dvadesetak repriznih naslova rezultira s više od dvjesto dvadeset scenskih izvedbi po sezoni. Kao središnja nacionalna kuća Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu njeguje raznovrstan program te uz uprizorenja djela domaćih autora različitih stilova i razdoblja, izvodi i djela klasičnoga i suvremenog svjetskog repertoara.

HNK u Zagrebu je za početak nove, 2019. godine pripremio neke od repriznih naslova.

Zagrebačka publika ponovno će moći uživati u izvedbi Mikija Manojlovića u predstavi Kralj Lear  W. Shakespearea u režiji Janusza Kice.U ovoj drami isprepletenoj političkim intrigama, tajnim savezima i sukobima nitko ne izlazi kao pobjednik. Raskošne fabule s mnoštvom likova Kralj Lear još od praizvedbe 1606. očarava publiku, postavši jedno od najizvođenijih Shakespeareovih djela. 

Predstava Ciganin, ali najljepši  Kristiana Novaka u režiji Ivice Buljana ostvarila je ogroman uspjeh kod domaće i inozemne publike te osvojila brojne nagrade. Uz Ninu Violić koja glumi Milenu i Filipa Vidovića, kojemu je uloga Sandija bila debitantska uloga na sceni zagrebačkoga HNK, u predstavi se izmjenjuje još 32 glumaca igrajući sve zajedno četrdesetak uloga.

Vizualno raskošan i scenski spektakularan prikaz drame Peer Gynt  Henrika Ibsena u režiji Erika Ulfsbyja koristi inovativnu audiovizualnu tehnologiju.U ovoj izvedbi Ibsenova glasovita djela Siniša Popović utjelovljuje lik staroga Peera. To je Peer koji se osvrće na proživljeno u trenutcima kada se njegov život konačno bliži kraju. Publiku će ponijeti bujica uspomena iz tamne odaje Peerovih sjećanja. Različite uspomene redaju se jedna za drugom u dugačkome nizu. Doima se kao da Peer lista amo-tamo po vlastitu fotoalbumu u kojem se odvija i evocira cijeli njegov život. U njegovim uspomenama nalaze se priče, susreti i ispovijesti, a sve glumi ansambl od 14-ero glumaca.

Romantična Wagnerova opera Ukleti Holandez u Zagreb dovodi čuvena operna imena: Bastiaana Everinka, u ulozi ukletog moreplovca osuđenog na vječno lutanje morima i impozantni dramski sopran Melanie Diener.

HNK u Zagrebu je prvi put u povijesti uprizorio tekst Mire Gavrana, jednog od najplodnijih, najizvođenijih i najprevođenijih hrvatskih autora. Praizvedba predstave Svaki tvoj rođendan u režiji Renea Medvešeka održala se 30. prosinca.

Za najmlađe u siječnju igra Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabaskazališna priča za male ljubitelje opera i one koji će to tek postati. 

HNK članovima Sindikata nudi 20% popusta na ulaznice.

Raspored predstava možete pogledati ovdje.