Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
13.12.2018.

Predstave u HNK za 20% popusta

Predstave u HNK za 20% popusta

HNK u Zagrebu je za početak nove, 2019. godine pripremio neke od najatraktivnijih repriznih naslova.

Zagrebačka publika ponovno će moći uživati u izvedbi Mikija Manojlovića u predstavi Kralj Lear  W. Shakespearea u režiji Janusza Kice.U ovoj drami isprepletenoj političkim intrigama, tajnim savezima i sukobima nitko ne izlazi kao pobjednik. Raskošne fabule s mnoštvom likova Kralj Lear još od praizvedbe 1606. očarava publiku, postavši jedno od najizvođenijih Shakespeareovih djela. 

Predstava Ciganin, ali najljepši  Kristiana Novaka u režiji Ivice Buljana ostvarila je ogroman uspjeh kod domaće i inozemne publike te osvojila brojne nagrade. Uz Ninu Violić koja glumi Milenu i Filipa Vidovića, kojemu je uloga Sandija bila debitantska uloga na sceni zagrebačkoga HNK, u predstavi se izmjenjuje još 32 glumaca igrajući sve zajedno četrdesetak uloga.

Vizualno raskošan i scenski spektakularan prikaz drame Peer Gynt  Henrika Ibsena u režiji Erika Ulfsbyja koristi inovativnu audiovizualnu tehnologiju.U ovoj izvedbi Ibsenova glasovita djela Siniša Popović utjelovljuje lik staroga Peera. To je Peer koji se osvrće na proživljeno u trenutcima kada se njegov život konačno bliži kraju. Publiku će ponijeti bujica uspomena iz tamne odaje Peerovih sjećanja. Različite uspomene redaju se jedna za drugom u dugačkome nizu. Doima se kao da Peer lista amo-tamo po vlastitu fotoalbumu u kojem se odvija i evocira cijeli njegov život. U njegovim uspomenama nalaze se priče, susreti i ispovijesti, a sve glumi ansambl od 14-ero glumaca.

Romantična Wagnerova opera Ukleti Holandez u Zagreb dovodi čuvena operna imena: Bastiaana Everinka, u ulozi ukletog moreplovca osuđenog na vječno lutanje morima i impozantni dramski sopran Melanie Diener.

HNK u Zagrebu prvi će put u povijesti uprizoriti tekst Mire Gavrana, jednog od najplodnijih, najizvođenijih i najprevođenijih hrvatskih autora. Praizvedba predstave Svaki tvoj rođendan u režiji Renea Medvešeka održat će se 30. prosinca.

Članovi Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara, ostvaruju popust od 20% na kupnju ulaznica.

 

Program za sječanj i veljaču možete pogledati ovdje.